Dan D u Gredelju

 
Dizajn i grad tema je ovogodišnjeg 4. međunarodnog festivala dizajna koji će se od 10. - 16. lipnja odvijati na lokacijama TŽV Gredelj i centra Zagreba. Velika novost ove godine je to da se festival s prethodne lokacije u Staroj klaonici, na inicijativu Zagrebačkog holdinga, prebacio na zemljište TŽV Gredelj.

- Nalazimo se u prostoru tzv. zaštićene cjeline TŽV Gredelj, kulturnog krajolika  i drago mi je da smo joj sada našli privremenu namjenu te se nadam da ćemo u budućnosti naći i neprivremenu namjenu. Projekt Zagrebački kreativni klaster trebao bi predstavljati jednu novu vrstu infrastrukture koja bi podržavala kreativce, kreativne i kulturne industrije, koji bi ih na neki način okupljao, jedan projekt u koji svi mi jako vjerujemo i nadamo se da će dobiti širu podršku. Grad Zagreb je nekad bio grad kreativnih industrija i ovo što smo sada htjeli napraviti s Danom D je jedan 3D eksperiment s prostorom TŽV Gredelj, da vidimo kako uistinu funkcionira i prepoznaju li ga kreativci zanimljivim. Želimo vidjeti na koji način kreativne industrije mogu transformirati ovu lokaciju, a onda i cijeli grad.  Činjenica je da se u Zagrebu nalazi preko 90% ukupnog kreativnog i kulturnog potencijala i mislim da bi kreativci mogli biti veliki pokretači transformacije i industrijskog krajolika i industrije općenito. - rekla je, na današnjoj konferenciji  za medije, Dinka Pavelić iz Zagrebačkog holdinga.

Na stranicama festivala možete pronaći detalje o lokacijama i aktivnostima koje će se odvijati tijekom trajanja festivala. Program festivala u pdf-u preuzmite ovdje

Fotografije s današnje konferencije za medije na Facebook fan stranici.