Božićno drvce za najbolju zagrebačku školu

Jedna od najboljih zagrebačkih škola, Osnovna škola Jelkovec, organizirala je u petak, 16. prosinca, tradicionalnu Božićnu priredbu za roditelje i učenike. U pripreme za organizaciju ove godine uključio se i Zagrebački holding, podružnice Stanogradnja, Zrinjevac i AGM, donacijom velike jelke te materijala za ukrašavanje škole. Desetak dana ranije slatkišima je dopunjena i košarica Svetog Nikole, koji tradicionalno na svoj dan daruje učenike nižih razreda.
 
Da škola sasvim zasluženo nosi epitet najbolja pokazala je i školska priredba te zahtjevan prigodni program. Tijekom nešto više od sat vremena u velikoj školskoj hali izmjenjivale su se pjesme, recitacije i ples. Mali i Veliki zbor, recitatori, glumci, literate, školski orkestar i bend te plesači oduševili su više stotina roditelja i gostiju.
 
U izvedbi je sudjelovalo gotovo stotinu učenika i desetak nastavnika koji su se, prema riječima Renate Flajhar, ravnateljice škole, za ovaj dan pripremali cijelo polugodište.
 
- Organizacijom raznih humanitarnih projekata te ostalih sadržaja zajedno s učenicima i roditeljima, nastojimo aktivno sudjelovati u životu zajednice tijekom cijele godine. Svakodnevno se ulaže mnogo truda i ljubavi da bi se svakom djetetu u školi posvetila potrebna pažnja i pružilo najbolje obrazovanje. Prigode kao što je ova priredba, kada nam naši učenici na veličanstven način demonstriraju svoja postignuća u izvannastavnim aktivnostima, čine me osobito ponosnom što sam ravnateljica ove škole.
 
Hvala Zagrebačkom holdingu što se ove godine uključio u organizaciju naše priredbe. Veliko božićno drvce obogatilo je cijeli prostor i dodatno uljepšao priredbu. A zahvaljujući darovanim materijalima naše su učiteljice uz pomoć učenika napravile brojne ukrase kojima su uljepšali cijelu školu - poručila je ravnateljica škole.
 
Škola visokih nastavnih standarda
 
Ove školske godine u Osnovnu školu Jelkovec upisano je čak 750 učenika, koji su raspoređeni u 33 razredna odjela – 16 nižih i 17 viših razreda. Škola također organizira i 6 razrednih odjela produženog boravka. Zbog visokih nastavnih standarda koje provodi i kojima teži i suvremenih sadržaja, osnovna škola također je i jedan od jamaca kvalitete života obitelji u naselju Novi Jelkovec.
 
Kako nam je prilikom obilježavanja Svjetskog dana školskog mlijeka, održanog krajem rujna u OŠ Jelkovec, rekla Božica Šimleša, pomoćnica pročelnika Gradskog ured za obrazovanje, kulturu i šport, način na koji je organizirana osnovna škola u Novom Jelkovcu tako bi trebalo biti u svakoj školi. Školu čine ljudi, a ne zgrade, rekla je tom prigodom gđa Šimleša. Za posao nastavnika treba puno ljubavi, a u ovoj školi to se osjeti na svakom koraku.