Božićni blagdani na Sljemenu

Želite li osjetiti idiličan ugođaj Badnje noći na Sljemenu i odmoriti se u ugodnom ambijentu naša dva objekta, krajnje je vrijeme da se odlučite.

Svečana misa polnoćka služit  će se u kapelici Majke Božje Sljemenske Kraljice Hrvata na Sljemenu, koju već tradicionalno pohodi velik broj planinara.

Kapelica je izgrađena 1932. godine prema nacrtima arhitekta Jurja Denzlera koji je nadahnuće našao u crkvenoj umjetnosti iz doba prvih hrvatskih vladara. Građena je od sljemenskog zelenog kamena i skladno je uklopljena u ambijent šume.

Zamišljena je kao spomenik 1000. godišnjice hrvatskog kraljevstva i 1300. godišnjice pokrštenja Hrvata, na što podsjećaju detalji unutrašnjosti prožeti motivima iz domaće umjetnosti i povijesti. Zbog izrazitih kulturno - povijesnih, arhitektonskih i ambijentalnih vrijednosti službeno je zaštićena kao kulturno dobro.

Po završetku polnoćke, utabane snježne staze dovesti će vas do hotela Tomislavov dom ili apartmanske kuće Snježna kraljica gdje se možete toplo okrijepiti i ugodno smjestiti. Provesti božićne blagdane na Sljemenu je nešto što se ne zaboravlja.

Preuzmite letak,  Badnja noć na Sljemenu.

 

PODRUŽNICA UPRAVLJANJE SPORTSKIM OBJEKTIMA