Bogata ponuda božićnih drvaca i ukrasa u Zrinjevcu

Božićne smreke i jelke, božikovine, Euphorbije ili popularne Božićne zvijezde svih boja, mnoštvo drugih biljaka, različite prigodne dekoracije i cvjetni aranžmani, samo je kratak popis iz uistinu bogate ponude koju su spretne ruke djelatnika Zrinjevca  ove godine priredile svojim sugrađanima u vrtnim i prodajnim centrima podružnice.

U ugodnoj atmosferi prodajnih centara susretljivo osoblje svakoj biljci i ukrasnom detalju posvećuje punu pažnju, što su kupci i te kako prepoznali. A sve to uz iste cijene kao lani  jer, kako kažu u Zrinjevcu, recesija uvjetuje prilagodbu tržišnim uvjetima. Ovogodišnja potrošačka novost je i mogućnost kartičnog plaćanja na rate bez kamata za određene kreditne kartice, što će mnogim građanima zasigurno biti od velike pomoći.

U prodajnim centrima podružnice Zrinjevac, osim borova i ostalog sobnog bilja, mogu se nabaviti i keramičke i staklene vaze, ukrasne kutije, kuglice za božićna drvca, nakit za dom, ukrasne trake, mašne, drveni namještaj te ostale popratne dekoracije. Uz prigodnu božićnu ponudu, u vrtnom centru može se kupiti i dendro bilje, odnosno grmlje, stabla voćaka, različiti alati, sredstva za prihranu bilja, travne smjese, lukovice te različiti supstrati.

Izrada dekoracija

Osim prodaje, Zrinjevac nudi i usluge izrade dekoracija te savjetovanja u dekoraciji doma ili ureda. Prema riječima Dijane Škara-Ereš, šefice Vrtnog centra u Zrinjevcu, tvrtke ili privatne osobe mogu naručiti željenu dekoraciju, načinjenu od različitih vrsta biljaka i cvijeća te njima ukrasiti svoje prostore u najrazličitijim prigodama: od Božića, pa do poslovnih sastanaka, konferencija i slično.

Dekorecije po željama građana       

U radionici za izradu dekoracija Martina, Kristina i Iva  pripremaju raznovrsne aranžmane u, kako same u šali kažu, vlastitom kreativnom neredu. Uvjerili smo se da iz njega izlaze iznimno lijepi primjerci dekoracija za sve prigode.

- Neki nam kupci donesu vlastite posude u kojima žele određeni dekorativni aranžman. Po njihovim željama izrađujemo ukrase - kaže Martina.

Djelatnici Zrinjevca u osmišljavanju dekoracija pokazali su se vrlo domišljatima. Tako se pored božićne jelke, na njihov prijedlog, može postaviti Djed Božićnjak u prirodnoj veličini, preparirana obitelj srna, umjetne gljive, vjeverice, šarene mašnice, kuglice i ostalo.

Uz tri vrtna centra, podružnica Zrinjevac ima i dvije atraktivne cvjećarnice - Importanne centar i Ciklama u Jurišićevoj.

Omiljena trgovina za božićne darove

Kako cvjećarnice izgledaju najbolje opisuju riječi naše sugrađanke, gđe Marijane, koja kaže da je samo prolazila uz cvjećarnicu i nije mogla odoljeti - morala je ući. Katarina ne kupuje često u cvjećarnicama, samo povremeno svrati. No sviđa joj se ono što vidi u cvjećarnici Zrinjevca jer, kaže, uvijek nađe neku sitnicu koja ju zanima, kao  što je dar za prijateljicu.

Cvjećarnica Importanne poznata je po aranžmanima u pijesku te aranžiranju darova. Uz božićne ukrase, adventske vijence i aranžmane te suho i rezano cvijeće u cvjećarnici se mogu kupiti i maštoviti darovi. Cvjećarnica Ciklama u Jurišićevoj također nudi aranžmane za sve prigode, neobične božićne ukrase kao i dekoraciju darova.  

Više o aktualnoj ponudi na www.zrinjevac.hr

FOTOGALERIJa