Besplatan prijevoz i do Kvatrića!

Radi smanjenja prometa osobnih vozila u središtu grada, od ponedjeljka, 4. svibnja, zona besplatnog tramvajskog prijevoza proširena je do Kvaternikovog trga. Najavio je to na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Gradskom poglavarstvu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, istaknuvši pri tom kako se na taj način želi potaknuti vozače da osobna vozila ostavljaju u obližnjim garažama i na većim parkiralištima.

Zbog proširenja zone besplatnog javnog gradskog prijevoza, Grad i Holding ne očekuju velik financijski gubitak, jer su i dosad, prema riječima predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Ive Čovića, mnogi građani koji su parkirali u blizini središta grada izbjegavali plaćati voznu kartu. Predsjednik Uprave podsjetio je i da Grad Zagreb namjerava na rubnim područjima zone besplatnog prijevoza - u blizini HNK te ispod srednjoškolskog igrališta - izgraditi dvije podzemne garaže, što bi također trebalo potaknuti vozače osobnih vozila da se koriste besplatnim prijevozom do središta grada.

Podsjećamo, odlukom o besplatnom prijevozu tramvajima u središtu grada, koja je stupila na snagu 1. siječnja ove godine, svim korisnicima javnog gradskog prijevoza omogućen je besplatan prijevoz tramvajima dvije stanice od i do Trga bana Jelačića, odnosno do i od Glavnog kolodvora, Britanskog trga, Trga maršala Tita, Vončinina, Grškovićeve, Trga žrtava fašizma i Klinike za traumatologiju u Draškovićevoj. Prema novoj odluci od jučer se u zoni besplatnog prijevoza nalaze i stajališta Petrova i Kvaternikov trg te vozne karte više nisu potrebne za vožnju od Britanskoga trga na zapadu do Kvaternikova trga na istoku te od Rooseveltova trga na jugu do Grškovićeve ulice na sjeveru.