Nulta tolerancija prema korupciji i kriminalu

O aktualnom poslovanju Zagrebačkog holdinga  te netoleranciji prema korupciji i kriminalu u tvrtki govorio je danas predsjednik Uprave Ivo Čović u emisiji Radio Sljemena „Zagrebački razgovori“.

-Poslovanje Zagrebačkog holdinga kontrolira se od strane Službe za unutarnju reviziju i kontrolu i ta je kontrola dala rezultate. Nedavno je nekoliko djelatnika podružnice Vodoopskrba odvodnja prijavljeno Državnom odvjetništvu od strane ZGH zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i nesavjesnom poslovanju.  To pokazuje da su se Zagrebački holding i njegova Uprava opredijelili za nultu stopu tolerancije prema bilo kojem obliku kriminala, a suma za koju je Holding oštećen je nadoknadiva. U tijeku je i kontrola vezana za prijavu ilegalnih priključaka za plin  te smo na koordinacijskom sastanku s predstavnicima MUP-a dogovorili da se i oni odmah uključe u istragu- izjavio je Ivo Čović.

O poslovanju ZET-a, koji bilježi gubitke u poslovanju, predsjednik Uprave je rekao kako će se pronaći rješenje za smanjenje gubitaka te da građani ni u kojem slučaju neće biti zakinuti za dosadašnju kvalitetu usluga i visoko postavljene  standarde u javnom gradskom prijevozu.

-Moram naglasiti da sva javna gradska  transportna poduzeća u Europi i svijetu primaju subvencije gradskih uprava u iznosu od 25 pa čak do 50 posto jer bi u protivnom i oni poslovali s gubitkom. Kod nas se posljednjih  godina, zbog lošije komunikacije s gradskom upravom, problemi sa ZET-om sporije rješavaju. A da bi problemi bili uspješno riješeni moramo imati sugovornike u Gradu Zagrebu- nastavio je Čović.

Ipak, kako je naglasio, Zagrebački holding d.o.o. može se pohvaliti s nekoliko podružnica koje su , unatoč ekonomskoj krizi, u prošloj godini zabilježile porast prihoda.

-Tu svakako treba spomenuti Zagrebparking, čija je dobit između 15 i 30 milijuna kuna, a dobit se ulaže u izgradnju garaža i novih parkirališta, a sve s ciljem kontinuiranog poboljšanja usluga građanima. Također, dobre poslovne rezultate bilježe i naše podružnice Vodoopskrba i odvodnja, Čistoća, GSKG- rekao je Ivo Čović.