Svečano otvorenje Jesenskih sajmova

Jesenske sajmove na Zagrebačkom velesajmu koji u ovogodišnjem repertoaru posjetiteljima nude uistinu raznovrsne nastupe i izlaganja, poput kolektivnih gospodarskih nastupa velikog broja zemalja, predstavljanje  gospodarske, kulturne, etnografske i  gastronomske osobitosti ovogodišnje "Zemlje- partnera" Republike Poljske te 2. međunarodni sajam Mystic, sajam  zdravog života i graničnih područja znanosti, danas je svečano otvorio predsjednik RH  dr. Ivo Josipović. Sajmovi će biti otvoreni do 18. rujna.

-Uvijek me uhvati nostalgija na Zagrebačkom velesajmu jer sam kao klinac ovdje vrlo često šetao i razgledavao sajmove. Uistinu me impresioniralo  to šarenilo sajamskih svečanosti. Prisjećam se tadašnjih gužvi, kojih sada više nema, ali se nadam da će se ta vremena  vratiti. Želim čestitati organizatorima sajma jer su unatoč velikoj ekonomskoj krizi uspjeli okupiti velik broj izlagača- rekao je u uvodnom govoru dr. Ivo Josipović.

Na svečanosti otvaranja bio je predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga d.o.o. Ivo Čović, članica Uprave Alenka Košiša Čičin - Šain, a brojne uzvanike su pozdravili i voditeljica podružnice Zagrebački velesajam Mirela Bartolec, zamjenica gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić- Vukičević  te državni podtajnik u Ministarstvu gospodarstva Republike Poljske Dariusz Bogdan. Sve uzvanike je ugodnom jazz glazbom razveselio i poljski jazz ansambl „Soundtrack“.

Čak iz Slovenije na sajam zdrave hrane
 
Nakon otvorenja uzvanici su krenuli u razgledavanje sajma na kojem se moglo razgledati doista sve, od kozmetičkih, gastronomskih proizvoda pa sve do proizvoda široke potrošnje. Osim brojnih popratnih događanja, kao što su gospodarski skupovi, prezentacije, modne revije, sportska događanja, za vrijeme sajma organizira se i niz gospodarskih skupova i bilateralnih sastanaka hrvatskih gospodarstvenika s predstavnicima "Zemlje -partnera“, kao i susreti predstavnika ministarstava i drugih institucija dviju zemalja.     
 
Veliki interes posjetitelja već prvog dana izazvao je sajam zdravog života, i graničnih područja znanosti. Na sajmu su se mogli vidjeti i kušati najrazličitiji proizvodi,  od ručno rađene čokolade, ekološki uzgojenog povrća, prirodne kozmetike, knjiga iz područja alternativnih znanosti, a predstavljeni su i alternativni načini relaksacije tijela.
 
Na sajam su stigli i brojni posjetitelji iz susjedne Slovenije. Tako je i gospođa Vlasta Serk iz Ljubljane stigla na otvorenje Jesenskih sajmova upravo zbog sajma Mystic.

-Volim zdravu i ekološki uzgojenu hranu pa se stoga želim informirati što  ima novoga na tržištu. Prvi put sam ovdje i moram priznati da mi se jako sviđa te da ću ovaj sajam preporučiti svojim prijateljima u Sloveniji. Posebno mi se sviđa nakit od kristala kojeg sam vidjela ovdje. Osim kristala ovdje se može pronaći i nakit od prirodnih materijala, poput koralja i različitog kamenja. Sve je jako lijepo organizirano i mislim da svatko može naći nešto za sebe- rekla je Vlasta Serk.

Tijekom održavanja Jesenskih sajmova na Zagrebačkom velesajmu održat će se brojni kolektivni nastupi zemalja, koji omogućavaju grupne nacionalne nastupe tvrtki različitih gospodarskih grana. Prezentacijom svojih proizvoda i usluga na zajedničkom izlagačkom prostoru one predstavljaju nacionalne gospodarske potencijale i ostale osobitosti zemlje iz koje dolaze. 

 
galerija fotografija