Jesenski sajmovi na Zagrebačkom velesajmu

Zagrebački velesajam od  14. do 18. rujna ponovno otvara svoja vrata svim ljubiteljima tradicionalnih Jesenskih sajmova na kojima se okupljaju brojni gospodarstvenici, izlagači, poslovni  ljudi, stručnjaci, znanstvenici  kao i predstavnici medija iz cijelog svijeta.

Ove je godine "Zemlja partner" Jesenskih sajmova Republika Poljska koja je u srpnju  preuzela predsjedavanje Europskom unijom.  U jesenskom terminu u paviljonima Zagrebačkog velesajma i na otvorenom prostoru predstavljaju se gospodarske, kulturne, etnografske, gastronomske i druge osobitosti "Zemlje- partnera".

Osim brojnih popratnih događanja, kao što su gospodarski skupovi, prezentacije, modne revije, sportska događanja, za vrijeme sajma organizira se i niz gospodarskih skupova i bilateralnih sastanaka hrvatskih gospodarstvenika s predstavnicima "Zemlje-partnera“, kao i susreti predstavnika ministarstava i drugih institucija dviju zemalja.
 
Također, na Zagrebačkom velesajmu održat će se i kolektivni nastupi zemalja, koji omogućavaju grupne nacionalne nastupe tvrtki različitih gospodarskih grana. Prezentacijom svojih proizvoda i usluga na zajedničkom izlagačkom prostoru one predstavljaju nacionalne gospodarske potencijale i ostale osobitosti zemlje iz koje dolaze.

Sajam zdravog života

Ljubitelji alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti ove će godine moći zadovoljiti svoje interese na sajmu MYSTIC - 2. međunarodni sajam te vrste. Prvim izdanjem 2010. godine MYSTIC je započeo misiju predstavljanja alternativnih i prirodnih rješenja za poboljšanje kvalitete življenja te je od strane izlagača, posjetitelja i medija dobio visoke ocjene za uspješnost i organizacijsku razinu sajma.

Pored toga, na ovogodišnjim Jesenskim sajmovima zanimljivo će biti posjetiti i sajam Široke potrošnje koji je jedan od najstarijih sajmova Zagrebačkog velesajma iz čijeg su vrlo bogatog programa rođeni mnogi specijalizirani sajmovi. I ove godine, iako u drugačijem okruženju, ponovno okuplja domaće i inozemne izlagače iz nekoliko branši, a zahvaljujući svojim sadržajima jednako je zanimljiv širokoj i poslovnoj publici.

Dosadašnja iskustva dokazala su da se tvrtke koje prvi puta izlažu na Zagrebačkom velesajmu, te na taj način ulaze na hrvatsko ali i inozemno tržište, najprije opredjeljuju za nastup na ovom sajmu.

Sudjelovanjem na sajmu Široke potrošnje pruža im se mogućnost da na jednom mjestu predstave cjelokupnu ponudu svojih proizvoda i usluga. To je mjesto snažne poslovne komunikacije na kojem i domaći i inozemni izlagači predstavljaju svoje najnovije proizvode i usluge.

Očekuje se da velik  interes izazvati  i koncert gongova i etno instrumenata sa 16. na 17. rujna 2011. koji će se održati pod nazivom „Dobro dolazi“ te će biti upriličena i sedmosatna svirka na gongovima - Gong Puju.
                                                                                                                        


Podružnica Zagrebački velesajam