Uskoro završetak sanacija zagrebačkih prometnica

I ove godine radnici podružnice Zagrebačke ceste imali su pune ruke posla na sanaciji i asfaltiranju dijela zagrebačkih prometnica. Veći dio poslova je obavljen, a završetak  preostalih radova očekuje se krajem kolovoza i  u rujnu. Za to vrijeme ceste su bile, a neke još uvijek jesu,  u potpunosti ili djelomično zatvorene za promet.

Tako su nedavno započeli radovi  u ulici Jazbina, od ulice Čret do ulice Korana, a trajat će do 22. rujna te će u tom razdoblju taj dio ceste biti u potpunosti zatvoren za promet. U  tijeku  su i opsežni  radovi  na asfaltiranju  Petrinjske ulice, na dijelu od Ulice kneza Branimira do Amruševe ulice.Obilazni pravci za vrijeme izvođenja navedenih radova bit će:Branimirova – Draškovićeva – Boškovićeva – Trg N. Š. Zrinskog (zapadna strana) – Amruševa,Branimirova – Trg kralja Tomislava – Grgura Ninskog – Haulikova – Trg kralja Petra Svačića – Baruna Trenka – Gajeva - Teslina – Amruševa.
Zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta na Sljemenskoj cesti navedena cesta na dijelu od odvojka prema Medvedgradu do Prilaza Kraljičinom zdencu (Šestinski lagvić) bit će zatvorena za promet  do kraja kolovoza.

Obavljeni su i radovi  od ulice Eugena Podaupskog do ulice Vjekoslava Heinzelove,  od 21. do 24. kolovoza,  a odrađeni su i radovi na glodanju asfalta, podizanju instalacija, te asfaltiranju Dankovečke ulice i to u dvije dionice.U razdoblju od 10. do 13.kolovoza izvodili su  se radovi na glodanju asfalta, podizanju instalacija te asfaltiranju Ulice Donje Svetice, kao i na na dijelu od Ulice Vjekoslava Heinzela do Ulice grada Vukovara. Asfaltirala se i  Masarykova i Ulica Nikole Tesle, na dijelu od Gundulićeve do Praške ulice.

U kolovozu se  asfaltirala i Savska cesta, na dijelu od Ulice grada Vukovara do Slavonske avenije, a izvodili su se i radovi na glodanju asfalta, podizanju instalacija te asfaltiranju Ulice Ante Trumbića u Zapruđu.
U srpnju su asfaltirane i Bjelovarska ulica te dio Ulice Sveti Duh, od sjevernog križanja s Dunjevcem do Ilice. Asfaltirao se i  južni prometni trak Slavonske avenije prema istoku, a radilo se i  u  Ulici Horvati, zatim Premužičkom putu, ulicama Srebrnjak, Vrbničkoj i  Pijavišće,a  uređivale su se i  ulice Put k mlinu te  Miroslava Vaupotića .
 


Podružnica Zagrebačke ceste