Rad podružnica tijekom kolovoza

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, u petak, 5. kolovoza i na blagdan Velika Gospa, 15. kolovoza bit će izmjena javnom gradskom prijevozu i radnom vremenu zagrebačkih tržnica.

U tramvajskom i autobusnom prometu na te dane primjenjivat će se nedjeljni vozni red, a bit će zatvorene i sve zagrebačke tržnice s izuzetkom tržnice Trešnjevka, koja će u petak. 5. kolovoza poslovati prema nedjeljnom radnom vremenu, odnosno od 07.00 do 13.00 sati.

Iz ZET-a obavještavaju i da su radovi na rekonstrukciji tramvajske pruge u Novom Zagrebu ušli u II. fazu te će do  5. rujna ujutro, za kada je planiran završetak radova, biti obustavljen tramvajski prijevoz od Savskog mosta do Sopota.

Dnevne tramvajske linije voze skraćeno: linija 7 do Sopota a linija 14 do Savskog mosta. Umjesto tramvaja od Savskog mosta do Sopota putnici i dalje mogu koristiti izvanrednu autobusnu liniju 607 Savski most – Sopot – Savski most. Umjesto tramvaja na noćnoj liniji 31 vozit će autobusi.
Centar za korisnike u Vukovarskoj 41 neće raditi u subotu, 6. kolovoza, a u ostale dane do 26. kolovoza radit će prema ljetnom radnom vremenu, radnim danom od 8 do 16 sati i subotom od 9 do 13 sati

Sezona je radova na cestama koji, među ostalim, skreću s redovnih trasa autobusne linije ZET-a. Izmjene u autobusnom prometu su gotovo svakodnevne, a mogu se pratiti na www.zet.hr

Detaljan popis radova na cestama dostupan je na službenoj internetskoj stranici Zagrebačkih cesta, koje za petak, 5. kolovoza najavljuju asfaltiranje Savske ceste, od Ulice grada Vukovara do Slavonske avenije.

Do završetka radova planiranih za ponedjeljak, 8. kolovoza, na navedenim dijelu Savske ceste bit će obustavljen sav cestovni promet te će prometovati samo tramvaji. Za vrijeme radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji.

Iz Zagrebačkih cesta sugrađane upozoravaju na moguće poteškoće u prometu te mole za strpljenje i razumijevanje.

Za promet je od 9. svibnja zatvorena i Sljemenska cesta, na dijelu od odvojka prema Medvedgradu do Prilaza Kraljičinom zdencu (Šestinski lagvić), zbog sanacije klizišta.

Tijekom radova utvrđeno je da je nužno sanirati dodatna dva klizišta te su radovi produljen do kraja mjeseca kolovoza. U istom razdoblju Sljemenska cesta na dijelu od Ulice Bliznec do skretanja do HPD Željezničar zatvarat će se svakodnevno od 6.45 do 7.45, od 14.20 do 15.20 te od 22.20 do 23.20 sati.


Ljetno radno vrijeme

Centar za korisnike u Vukovarskoj 41 neće raditi u subotu, 6. kolovoza. Do petka, 26. kolovoza radit će prema ljetnom radnom vremenu, radnim danom od 8 do 16 sati, a subotom od 9 do 13 sati.

Prodavaonice karata ZET-a u Sesvetama, Dupcu, Borongaju, Kvaternikovom i Mažuranićevom trgu, Zapruđu, Zaprešiću i u Velikoj Gorici do petka, 26. kolovoza, radit će radnim danom samo u jednoj smjeni.

Info centar i blagajne podružnice Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo do 1. rujna također će raditi prema ljetnom radnom vremenu i to:

Info centar na Savskoj cesti 1, od 8 do 15 sati, a blagajne od 8 do 14.45 sati

Izmjene na gradskim bazenima Šalata i Mladost

Tijekom predstojećih blagdana, od četvrtka, 4. do nedjelje, 7. kolovoza, bazeni Sportskog parka Mladost bit će zatvoreni za rekreaciju građana, zbog održavanja Prvenstva Hrvatske u plivanju.

U istom vremenu na bazenu Šalata održava se finale Prvenstva Hrvatske u vaterpolu za kadete te će do nedjelje olimpijski bazen raditi za građanstvo prema izmijenjenom rasporedu.

Kupati se može u slijedećim terminima: u četvrtak i petak, 4. i 5. kolovoza, od 13.30 do 16.30 sati i u subotu, 6. kolovoza od 11.00 do 16.30 sati. Sva tri dana mali bazen bit će otvoren do 17.30 sati.

U nedjelju, 7. kolovoza veliki i mali bazen radit će od 13.30 do 19.00 sati.

Podsjećamo da su unutarnji bazeni na Mladosti zatvoreni za rekreaciju građana do 31. kolovoza.

Poseban program za rekreativce

Od ponedjeljka, 8. kolovoza na Šalati započinje poseban program namijenjen rekreativcima koji zbog obaveza nisu mogli koristiti redovne programe, a  željeli bi plivati u olimpijskom bazenu

Program naziva "Rekreativno plivanje u plivačkim prugama olimpijskog bazena" trajati će do 26. kolovoza, u terminima od 18 do 20 sati radnim danom, uz prisutnost voditeljice programa. Program se ne održava vikendom i blagdanom. Mogućnost korištenja programa imaju isključivo plivači. Cijena jednokratne ulaznice je 15,00 kuna, a za ovaj program također vrijedi i mjesečna ulaznica za bazen.

Detaljnije informacije o programu mogu se dobiti u Podružnici Upravljanje sportskim objektima na tel. 01/4616-300, od 8.00  do 15.30 sati.