Iran na Jesenskim sajmovima

U srijedu, 27. srpnja, Zagrebački velesajam posjetila je gospodarska delegacija iz Irana. Sastanku su nazočili Feredioun Forghani, predsjednik gospodarske komore Shiraz, Mohammad Ali Didehrowshan, zamjenik predsjednika gospodarske komore Shiraz, Jamal Zazeghijaromi, predsjednik  B.A., gospodin Abbas Heydarian, direktor Persia toor, Mehdi Samzhed, agent delegacije, Aziz Hasanović, ravnatelj Centra za certificiranje halal kvalitete i Aldin Dugonjić, tajnik Centra za certificiranje halal kvalitete.

U tu svrhu predstavnici Zagrebačkog velesajma održali su prezentaciju s pregledom svih sajmova koji se održavaju, kako bi se Iranska delegacija pobliže upoznala s programom i sajamskim projektima najadekvatnijim za plasiranje svojih proizvoda i usluga.

Rezultat posjete urodio je plodom i njihovom prijavom izlagača na Jesenskim sajmovima, koji se održavaju od 14. – 18. rujna 2011. Iskazali su velik interes za sajam Energetika, koji se održava u sklopu ZG7 – Zagrebačkog poslovnog tjedna od 27. – 30. rujna, te je dogovorena posjeta sajmu i aktivno sudjelovanje na stručnom skupu „Dan energetike“. Najavili su i sudjelovanje na sajmu Crotour 2012.

Sastanak je završio na obostrano zadovoljstvo svih sudionika i vjeru u buduću dobru poslovnu suradnju iranskih i hrvatskih gospodarstvenika.
 
Podružnica Zagrebački velesajam