Razgledavanje grada iz turističkih vlakića i autobusa

Gradskim središtem od danas ponovno vozi turistički vlakić podružnice ZET, dok će od sljedećeg vikenda vlakić nalik niskopodnom tramvaju započeti s redovnim vožnjama oko jezera Jarun.

Vlakić orijentalne izvedbe svakodnevno će prometovati na liniji 51 užim gradskim središtem. Od početnog stajališta na Trgu bana Josipa Jelačića vlakić vozi Ilicom, Frankopanskom, Masarykovom, Teslinom, Praškom, Jurišićevom do Trga žrtava fašizma otkud se po Jurišićevoj vraća na polazno stajalište. Polazak vlakića je svakih 60 minuta, počevši od 9.30 sati, dok je zadnja vožnja u 19.30 sati. Cijena vozne karte je 10 kuna, dok djeca do 7 godina starosti za vožnju plaćaju 5 kuna.

Na liniji 52, oko jezera Jarun, subotom, nedjeljom i praznikom prometovat će vlakić koji nalikuje zagrebačkom niskopodnom tramvaju. Polasci su s početnog stajališta kod raskrižja s Ulicom Hrvatskog sokola, svakog punog sata, od 15.00 do 20.00 sati. Cijena vozne karte iznosi 10 kuna, dok djeca do 7 godina starosti za vožnju plaćaju 5 kuna.

Podsjećamo da podružnica ZET organizira i razgledavanje grada turističkim kabrio autobusima. Autobusi svakodnevno voze na dvije kružne linije, crvenoj i zelenoj.

Turistički razgled organiziran je prema „hop on hop off“ principu. Vozila su opremljena i posebnim sustavom koji, putem virtualnog turističkog vodiča i GPS-a, putnike na osam jezika putem slušalica upoznaje s gradskim znamenitostima uz koje prolaze tijekom vožnje. 

Cijena jednodnevne karte je 70 kuna, a za djecu od 7 do 18 godina starosti 35 kuna. Djeca do 7 godina starosti ne plaćaju kartu, uz uvjet da se uz jednu odraslu osobu smije voziti najviše troje djece. Karte se mogu  kupiti kod vozača, u prodavaonici karata Petrićeva i na šalterima prodaje karata u Upravnoj zgradi ZET-a, Ozaljska 105.

Polazno stajalište linija je u Bakačevoj ulici na Kaptolu.  Prvi redovni polazak je u 12 sati, a posljednji u 16 sati za zelenu liniju i u 16.30 sati za crvenu liniju.

Više informacija na www.zet.hr