Projektni dan Plave zastave 2011. na RŠC Jarun

Na Malom jezeru RŠC Jarun, kojim upravlja naša podružnica Upravljanje sportskim objektima, u utorak, 26. srpnja, u vremenu od 10 do 12 sati obilježiti će se Projektni dan - dan Plave zastave, koji zajednički obilježavaju sve države sudionice programa.

Sve plaže i marine dužne su toga dana organizirati na plaži prikaz aktivnosti na planu očuvanja prirode i okoliša u odgojno-obrazovnom i informativnom smislu te upoznati javnost s prirodnim i okolišnim vrijednostima na prostoru plaže ili u neposrednoj blizini. Kao i svake sezone do sada, tako je i ova u znaku sigurnosti, pa se uz odgojno-obrazovne aktivnosti i informiranje, Projektnom danu pridodaju i aktivnosti vezane uz funkcioniranje Spasilačke službe te raspored i upotrebu opreme za spašavanje i opreme za pružanje prve pomoći.

Djelatnici Službe kontrole kvalitete usluga i Spasilačke službe održat će radionice u svrhu upoznavanja posjetitelja, osobito djece, s kodeksom sigurnosti na vodi i prirodnim osobitostima područja RŠC Jarun te okolice grada Zagreba.

Program obilježavanja - Malo jezero (kod liječničke kućice i spasioca):
  • radionica Spasilačke službe "Kodovi sigurnosti na vodi";
  • pokazna vježba spašavanja života na vodi - tehnike spašavanja i samospašavanja;
  • radionica Službe kvalitete usluga – upoznavanje sa značenjem Plave zastave, crtanje i izrada postera na temu Plave zastave i živog svijeta Jaruna;
  • razgledavanje postera vezanih uz osobitosti biljnog i životinjskog svijeta s područja Jaruna i okolice grada Zagreba (parkovi prirode).
Na informativnim panoima (po jedan na svakoj od pet plaža s Plavom zastavom) posjetitelji mogu pronaći  zanimljive informacije vezane uz bioraznolikost na području RŠC Jarun (uz postojeće obavezne informacije o kvaliteti vode, sigurnosti na vodi i Plavoj zastavi)

Podružnica Upravljanje sportskim objektima