Ljeto na gradskim bazenima i kupalištima

Gradski bazeni, kupališta Jarun i Bundek i Sljeme neka su od odredišta na kojima se može potražiti osvježenje tijekom predstojećih ljetnih praznika u gradu.

Sportski objekti u nadležnosti su podružnice Upravljane sportskim objektima koja, uz redovne programe, na bazenim i kupalištima organizira spasilačku i liječničku službu.

Osvježenje se može potražiti i na Sljemenu. Izvrstan obiteljski objed nude Apartmanska kuća Snježna kraljica hotel Tomislavov dom, kojima također upravlja naša podružnica.

U sklopu hotela nalazi se i zatvoreni bazen s topovima za protustrujno plivanje, jakuzi-whirlpool te sauna i fitness. Uz goste, bazenom se mogu koristiti i građani po cijeni od 25 kuna za djecu do 12 godina starosti te 40 kuna za odrasle. Radno vrijeme bazena je od 10 do 20 sati.

U nastavku donosimo kratak pregled aktualne ponude na kupalištima i gradskim bazenima.

JARUN I BUNDEK
 
Sezona kupanja na Jarunu počela je početkom lipnja podizanjem plave zastave - međunarodnog standarda za čiste, sigurne i dobro održavane plaže i prateće objekte. Prostrane livade i hladoviti šumarci obogaćeni s 20 sjenica i pripadajućim betonskim roštiljima na Velikom i Malom jezeru, vanjski sanitarni čvorovi (prilagođeni i za osobe s invaliditetom) i tuševi na plažama posjetiteljima Jaruna omogućavaju sadržajan, aktivan i kvalitetan cjelodnevni boravak u prirodnom okolišu.

Tijekom kupališne sezone obavlja se ispitivanje zdravstvene ispravnosti odnosno kakvoće vode za kupanje, prema Uredbi o kakvoći vode za kupanje. Uzorkovanje i analizu obavlja ovlaštena institucija. Informacije o temperaturi i kakvoći vode redovito se objavljuju na informativnim pločama i info-ormarićima na svakoj plaži te na web stranici podružnice.

Jezero Bundek čine Veliko i Malo jezero. Tijekom sezone kupanja također se redovito prati kvaliteta vode. Ulaz u jezero prilagođen je osobama s invaliditetom izgrađenom rampom koja omogućuje pristup invalidskim kolicima.

Područje oko jezera uređeno je kao zabavno-rekreativni park s postavljenih 10 kompleta za roštilj (betonski roštilji s vrtnim klupama i stolovima) koji su na raspolaganju građanima.

Za sigurnost posjetitelja i kupača na oba jezera brinu spasioci i liječnik.

ŠRC ŠALATA

Sezona kupanja na ŠRC Šalata traje od lipnja do rujna. Građanstvu su na raspolaganju veliki olimpijski bazen sa skakaonicom, mali bazen dubok 1,2 metra i veliko praćkalište za bebe. Tečajevi plivanja organiziraju se za djece predškolske dobi i starije te za odrasle neplivače.

Program „Odmorko“, koji organizira Školski sportski savez Grada Zagreba, održava se svaki radni dan u terminima od 9 do 11 sati. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola koji su tijekom školske godine pribavili odgovarajuće iskaznice.

Radno vrijeme bazena je radnim danom od 13.30 do 17.30 sati, a vikendom i blagdanima od 11 do 19 sati. Djeca i umirovljenici kartu će platiti radnim danom 15, a vikendom i blagdanom 20 kuna. Cijena ulaznica za odrasle je 20 kuna radnim danom i 30 kuna vikendom i blagdanom.

Info telefon: 4616-300 ili 4617-255. E-mail salata@jarun.hr

SPORTSKI PARK MLADOST

Tijekom ljetne sezone na Mladosti su otvoreni olimpijski  bazen (25x50 m) dubine 2,2 metra te mali bazen (8 x 25 m). Temperatura vode je oko 26 stupnjeva na velikom te do 30 stupnjeva celzija na malom bazenu.

Na velikom uređenom sunčalištu građani se mogu besplatno koristiti ležaljkama, suncobranima, stolovima za stolni tenis i šahom, a za najmanje tu je i dječje igralište. U sklopu sportskog parka nalaze se teretane, sauna i ugostiteljski sadržaji.

Radno vrijeme vanjskih bazena je radnim danom od 12 do 19 sati, a vikendom i blagdanom od 10 do 19 sati. Cijena karte za odrasle je 25,00 radnim danom i 30 kuna vikendom i blagdanom. Djeca i umirovljenici radnim danom kartu plaćaju 20,00, a vikendom i blagdanom 25,00 kuna.

Ostale informacije na tel. 3658-555 i e-mail sportski.park.mladost@jarun.hr

BAZEN UTRINA

Ljetna sezona na bazenu Utrina počela je otvaranjem sunčališta početkom lipnja. Pored velikog zatvorenog olimpijskog bazena (50 x 25 m), bazena za djecu – za obuku neplivača (10 x 25 m) te bazena za skokove u vodu (10 x 23 m), bazen Utrine nudi bogate popratne sadržaje. U sklopu bazena nalazi se i ugostiteljski objekt s ljetnom terasom.

Na bazenu Utrina svakodnevno se provodi niz rekreativnih programa i tečajeva plivanja za korisnike svih uzrasta. Sve programe provode stručni voditelji.

Veliki olimpijski bazen ima rampu za spuštanje u bazen te je prilagođen za korištenje i osobama s invaliditetom.

Radno vrijeme je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 20 sati, utorkom i četvrtkom od 9 do 19 sati, subotom od 13 do 17 te nedjeljom i blagdanom od 15 do 20 sati. 

Cijena ulaznice za odrasle je radnim danom 20 kuna, a vikendom i blagdanom 25 kuna. Djeca i umirovljenici ulaz plaćaju 15 kuna radnim danom te 20 kuna vikendom i u dane blagdana.

Informacije na 6659-666 i na e-mail bazen.utrina@jarun.hr

ZIMSKO PLIVALIŠTE MLADOST

Zimsko plivalište Mladost ima veliki (25 x16 m) i mali bazen (10 x 3 m) bazen, teretanu, mini košarkaško igralište te teren za odbojku na pjesku. Plivalište nema bazen na otvorenom, nego samo sunčalište koje  je povezano s bazenom.

Nude se tečajevi plivanja za djecu mlađu od 6 godina, za djecu od 6 do 15 godina, tečaj plivanja za odrasle i gimnastika za žene starije životne dobi.

Radno vrijeme zatvorenih bazena je radnim danom od 6 do 9.30sati i od 12.30 do 19 sati, a subotom i nedjeljom od 8 do 19 sati.

Cijena karata za djecu i umirovljenike je 20, a za odrasle 25 kuna.

Informacija na 3092-572 i e-mail zimsko.plivaliste.mladost@jarun.hr