Na Intergrafici i Modernpaku više od 10.000 posjetitelja

Na Zagrebačkom velesajmu u nedjelju, 4. lipnja završio je 21. međunarodni sajam grafičke industrije i industrije papira - Intergrafika i 26. međunarodni sajam ambalaže i pakiranja - Modernpak.
 
Među brojim renomiranim tvrtkama izlagačima na sajmu bile su Riso, Xerox, Yosan, Roland digital, Esco, Epson, Hewlett Packard, JAC Graphics, Mitsubishi paper, Poli-Tape, Sun Chemical, Kimoto, Kompac, Presstek, Kodak, Konica Minolta, Xeikon, GUK, Mutoh, Mimaki i drugi.

Prvi put na sajmovima Intergrafika i Modernpak održan je Hrvatski dan karijera grafičke i ambalažne industrije. Cilj projekta bio je cjelovito povezivanje grafičke industrije, prvenstveno institucija za edukaciju, srednjih škola, veleučilišta i fakulteta s predstavnicima gospodarstva, a što može biti životna prilika za one koji traže posao ili ga žele promijeniti.

Sudeći prema odazivu, ovaj projekt pokazao se uspješnim jer je privukao ne samo studente Grafičkog fakulteta, nego i učenike srednjih škola te drugih srodnih studija. Najviše je bilo studenta Grafičkog fakulteta koji je na velesajam došlo više od stotinu. Iz Varaždina je stigao autobus s 55 studenata Multimedije. Hrvatski dan Karijera posjetili su i studenti Učilišta Agora te više od stotinu učenika srednjih škola.

Tvrtke koje su se uključile u ovaj projekt izrazile su zadovoljstvo odazivom mladih ljudi zainteresiranih za rad u grafičkoj industriji. Mnogi od studenata i učenika ostavili su predstavnicima tvrtki svoje životopise.
 
Priliku da stupe u izravan kontakt s poslodavcima, mladima su pružile tvrtke Printera Grupa, Grafički Zavod Hrvatske, Stega tisak, Rotoplast, Slobodna Dalmacija, Grafmat usluge, Man Roland Hrvatska, Zrinski Čakovec, AKD Zagreb, Radin Print, IGEPA Plana, NPGTO, Tiskara Zagreb, Print Grupa, Zagrebačka škola ekonomije i managementa, Red Point , Glas Slavonije, Intergrafika i Aluflexpack.

Najuspješnijim izlagačima dodijeljene su zahvalnice, pohvale i priznanja. Na Modernpaku posebno priznanje za najvišu razinu ukupnog nastupa dobila je tvrtka Pluto iz Hrvatskog Leskovca, a na Intergrafici Grafik.Net iz Zagreba.

Tijekom četiri dana na Intergrafici i Modernpaku predstavilo se 163 izlagača iz 22 zemlje. Sajmove je razgledalo više od deset tisuća posjetitelja.
 
Podružnica Zagrebački velesajam