Predsjednik Uprave u obilasku gradskih parkova

Predsjednik Uprave Ivo Čović i voditelj podružnice Zrinjevac Igor Toljan obišli su danas gradske perivoje i parkove povodom završetka proljetnog uređenja gradskih zelenih površina. Obilazak je započeo u parku Bundek, potom su posjetili perivoj na Tomislavovom trgu, razgovarali sa radnicima Zrinjevca na Kaptolu te su naposljetku obišli zelenu površinu oko HNK.

Voditelj podružnice Zrinjevac Igor Toljan izvijestio je kako se u Zagrebu dva puta godišnje zasadi 11 175 metara četvornih sezonskih biljaka  te posebno naglasio kako je riječ o vlastitoj proizvodnji. O kvaliteti svjedoči i činjenica da se sadnicama Zrinjevca opskrbljuju i veći hrvatski gradovi, poput Karlovca i Osijeka. Zanimljivo je da Zrinjevac održava 1150 hektara zelenih površina u Zagrebu, 97 kilometara živice uz prometnice te 260 kilometara drvoreda, ne uključujući pojedinačna stabla.

Tijekom obilaska gradom predsjednik Uprave posebno je pozdravio radnike Zrinjevca na Kaptolu te im zahvalio na predanosti i „oku ugodnim“ rezultatima rada. Također je čestitao voditelju podružnice na sjajnom uređenju zelenih površina, što je prepoznala i Hrvatska turistička zajednica kada je 2009. parku Zrinjevac dodijelila nagradu  „Zeleni cvijet“.

Iako je proračun Zrinjevca smanjen za 17 milijuna kuna, kvaliteta usluge je ostala na visokoj razini, a troškovi su racionalizirani prije svega zahvaljujući novom sustavu navodnjavanja kojim je smanjena potrošnja vode i broj zaposlenih na određeno.
„Dobro je da građani Zagreba znaju da njihov novac ide u prave svrhe“, izjavio je predsjednik Uprave Ivo Čović nakon obilaska.

Na upit o uključenosti Zagrebačkog holdinga d.o.o. u organizaciju dolaska pape Benedikt XVI., predsjednik Uprave ustvrdio je kako je organizacija u podružnicama započela prije tri mjeseca, a osnovan je i poseban Tim za pripremu i organizaciju posjete pape. U organizaciju su uključene podružnice  Zagrebački velesajam, Zagrebačke ceste, GSKG, ViO, Čistoća, ZET, Upravljanje sportskim objektima, Zagreb parking, Gradska plinara i Zrinjevac.

Zrinjevac je konkretno zadužen za izradu dva oltara, i to na Hipodromu i Trgu bana Jelačića za bdijenje s mladima te za cvjetnu instalaciju na Kaptolu, ispred zagrebačke katedrale.
 
  FOTOGALERIJA