Tolerancija do 1. srpnja

Dopisom iz Ureda gradonačelnika zatraženo je da se praktična primjena Odluke o socijalnoj skrbi, koju je 20. prosinca 2010. godine donijela Gradska skupština, a stupa na snagu 1. svibnja 2011. godine, na području javnog prijevoza odgodi do 1. srpnja ove godine.

Prijelazno razdoblje, odnosno praktična tolerancija u provedbi Odluke, zatražena je kako bi gotovo 250 tisuća građana moglo prikupiti neophodne dokumente, među kojima i uvjerenje o prebivalištu koje izdaje Policijska uprava zagrebačka, navodi se u dopisu upućenom podružnici ZET Zagrebačkog holdinga.

U razdoblju do početka pune primjene Odluke na području javnog gradskog prijevoza, kontrolori karata bit će tolerantni prema putnicima koji nisu stigli ishoditi potrebnu dokumentaciju i zadovoljiti propisanu proceduru koja prethodi ostvarivanju prava na besplatan prijevoz.

Korisnici usluga javnoga gradskog prijevoza mole se da ne odgađaju početak pribavljanja dokumenata i ZET-ovih elektroničkih karata, koje se već sada mogu izraditi na uobičajenim prodajnim mjestima.

Nakon 1. srpnja 2011. godine svi putnici trebat će imati valjanu putnu kartu, bez obzira na dob i socijalnu kategoriju kojoj pripadaju.

Podružnica Zagrebački električni tramvaj