Promet, graditeljstvo i obrtništvo na Zagrebačkom velesajmu

Međunarodni sajmovi Zagreb transport show te Graditeljstvo, Interklima, Obrtništvo održavaju se na Zagrebačkom velesajmu u zajedničkom terminu od 5. do 9. travnja.

Zagreb Transport Show je međunarodni sajam gospodarskih vozila, prometa, logistike i prateće industrije. Namijenjen je velikim i malim prijevoznicima tereta i putnika, maloj privredi i obrtu, trgovcima, serviserima, davaocima usluga u prometu te državnim institucijama i lokalnoj samoupravi.

Osim gospodarskih vozila i prateće industrije, izlagački dio u kojem nastupaju renomirani izlagači VW, AZ CROBUS, PEUGEOT upotpunjen je i ostalim grupacijama prijevoza.

Sajam će pratiti sadržajan stručni program u organizaciji Ministarstva prometa, fakulteta prometnih znanosti, MUP-a i Grada Zagreba.

Hrvatski oldtimer savez izložit će  zanimljiva  starodobna vozila , dok će Klub željezničkih modelara Zagreb na svom izložbenom prostoru izlagat veliki broj modela željeznica, maketa, ostalih vozila te izloške iz povijesti željezničkog prometa.

Najznačajniji poslovni događaj graditeljske struke

Sajam Graditeljstva tijekom 35 godina postojanja potvrdio se kao najznačajniji poslovni događaj graditeljske struke u Hrvatskoj i regiji, jer na jednom mjestu okuplja vodeće domaće i svjetske proizvođače građevinskog materijala, opreme i mehanizacije. Održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Republike Hrvatske.

Na ovogodišnjem sajmu svoje novitete izlagat će poznati svjetski proizvođači građevinskih materijala  i građevinske mehanizacije Wienerberger, NEXE - Dilj, Inotherm, Supera, Hyundai. Od stručnog programa izdvajamo "Dan graditelja" te  "Dan arhitekata" na kojem će se i ove godine razmatrati aktualna situacija i problematika hrvatskog graditeljstva.

Posjet sajmu bit će prilika da svi koji grade, opremaju i uređuju svoj dom dođu do potrebnih proizvoda i materijala po posebnim sajamskim cijenama.

U istom terminu održava se INTERKLIMA, 21. međunarodni sajam grijanja, hlađenja, klimatizacije i obrade pitkih voda: Rijeć je o vodećem, je specijaliziraniom sajamu ove vrste u ovom dijelu Europe  jer na jednom mjestu okuplja najznačajnije svjetske proizvođače i poslovne posjetitelje  iz Hrvatske i susjednih zemalja.
Ove godine svoje sudjelovanje, izravno ili putem svojih zastupnika i distributera, prijavili  su  Viessmann, Weishaupt, Centrometal, Bosch, Ariston, Mariterm, Samsung, Daikin  vodeće svjetske tvrtke u području grijanja, toplinske tehnike i klimatizacije.

Osim simpozija - INTERKLIMA 2011 i Konferencije o termografiji, posjetitelje očekuje veliki izbor klimatizacijskih uređaja koji će se prije nadolazećeg ljeta moći nabaviti  po vrlo povoljnim cijenama.

Najveća izložba hrvatskog obrtništva

Proljetni termin već tradicionalno okuplja veliki broj obrtnika, malih i srednjih  hrvatskih poduzetnika koji na sajmu OBRTNIŠTVA predstavljaju svoje proizvode i usluge, pokazujući posjetiteljima sve svoje mogućnosti  i umješnost.

Ova najveća nacionalna izložba hrvatskog obrtništva, promovira  novitete već afirmiranih obrtnika, ali je ujedno izuzetna prilika za mlade obrtnike koji započinju svoj samostalni rad ili već rade u nekoj od obrtničkih radionica.

U skladu s tradicijom, u stručnom dijelu  održat će se i Obrtnički forum – susret obrtnika s predstavnicima Vlade Republike Hrvatske, a punu potporu sajmu i ove godine dat će Hrvatska obrtnička komora. Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva dodijeliti će nagradu „Vrijedne ruke“, tradicionalnu nagradu najboljem poduzetniku/izlagaču/obrtniku za najbolji proizvod.
 

Radno vrijeme sajmova od 5. do 8 travnja je od  9,00 do 18,00 sati, a 9. travnja od 9,00 do 17,00 sati.

Ulaznica za jednokratni posjet 30,00 kn
Ulaznica za jednokratni posjet učenika, studenata i umirovljenika 15,00 kn
Ulaznica za stalni posjet 90,00 kn
Katalog   15,00 kn

Za organizirane skupine 25 i više posjetitelja odobravamo popust od 20 % na cijene ulaznica.

Podružnica Zagrebački velesajam
 
foto galerija