Do jeseni nova pozivnica za druženje u Gradu mladih

Glazba, ples, igre i mnogo dječjeg smijeha obilježili su proslavu 60. obljetnice Grada mladih koju je u subotu, 19. ožujka organizirala podružnica Vladimir Nazor. Prema procjeni organizatora, unatoč hladnom vremenu ovu zelenu oazu tijekom dana posjetilo je oko 1500 djece iz Zagreba i okolice.

Kako nam je rekla jedna mama, teško je izdvojiti najbolje iz programa jer sve je bilo izvrsno. Na vanjskoj pozornici nastupili su Lana Jurčević, Kikići, Zagrebački mališani, Vladimir Kočiš Zec, grupa Kings, Nikolina Hižar i Davorin Bogović te gost iznenađenja - Mladen Bodalec iz Prljavog kazališta.

Nastupila su i djeca iz DV Sesvete, osnovnih škola Sesvete i Sesvetskih sela, mažoretkinje Kluba Sesvećanke, KUD Sesvetska Sopnica te članovi brak dance i hip-hop grupe iz Kulturnog centra Pešćenica te gitaristički duo iz istog centra.
                 

Klara i Stjepan u park Grada mladih  dolaze s  mamom Natašom iz Markuševca, još jedne zagrebačke zelene oaze. Proslava im se svidjela i voljeli bi da je tek prva u nizu.     


U kino dvorani mogle su se pogledati projekcije animiranih i dječjih filmova te dvije izvrsne predstave – „O kako je lijepa Panama“ u izvedbi NS Dubrave i „Grašak na zrnu kraljevne“ u produkciji Tvornice lutaka.

U sklopu edukativno kreativne radionice napravljeno je 50-ak vjetrenjača i stotinjak origamija. Uz igre padobranom djeca su se mogla i pikulati, igrati mini-golf na novouređenom igralištu ili obići ribnjake i umjetnički paviljon likovne umjetnice prof. Ljiljane Grohovac s prezentacijom lončarske keramike i rakua. Uz Nazorovce, u realizaciji programa sudjelovali su animatori koji i inače brinu o organizaciji slobodnog vremena djece tijekom boravka u nekom od nazorovih objekata.

Nakon obilja smijeha i zabave djeca i mame poručuju:

- Ovo trebate ponoviti!

A kako saznajemo od Srdjana Vlaovića, voditelja podružnice, na nastavak možda i nećemo morati čekati sljedeću obljetnicu. Sve ovisi o raspoloživim kapacitetima jer u Gradu mladih i u ostalim objektima podružnice uskoro započinju redovni programi. Ukoliko ostane prostora, podružnica će najkasnije do jeseni u Granešini ponovno organizirati cjelodnevni zabavni program za djecu.

Monika i Petra žive u Novom Zagrebu. Stigle su tek oko 15 sati, tako da su propustile veći dio zabavnog programa, ali kažu da im je bilo lijepo. Elena i Marko žive u Granešini i s mamom često dolaze na dječje igralište.  Nadaju se da će ponovno imati  prigodu za ovakvo druženje uz glazbu i  igre.
.
Vladimir Nazor dobio novu maskotu

Veseli globus s putnom torbom u ruci bit će nova maskota podružnice Vladimir Nazor. Idejno oblikovanje izradila je Tihana Strnad iz Osnovne škole Frana Galovića i tako pobijedila na natječaju za idejno likovno rješenje maskote, koji je podružnica raspisala sredinom prosinca prošle godine.

Kako je prilikom proglašenja rezultata natječaja rekao Srdjan Vlaović, ocjenjivački žiri imao je težak zadatak. Na natječaj je stiglo 226 likovnih rješenja iz 19 zagrebačkih osnovnih škola. Neki su radovi bili toliko dobri da je žiri odlučio povećati fond nagrada za još pet nagrada. U velikoj sali restorana Grada mladih od pristiglih radova priređena je i izložba.

Jednodnevni boravak za cijeli razred u Gradu mladih osvojili su:
Ivan Huzanić OŠ Markuševec, PŠ Vidovec
Marija Bilić OŠ Luka
Lucija Rajić OŠ Remete
Maja Miljčević OŠ LUka
Tihana Šulek OŠ Dragutin Kušlan
Nina Kruljac OŠ Jure Kaštelana
Ivona Repac OŠ Lovre pl. Matačića,
Maja Andrić OŠ Remete
Luka Korman OŠ Markuševec

foto galerija