U Grad mladih na cjelodnevnu dječju zabavu

Podružnica Zagrebačkog holdinga Vladimir Nazor organizira u subotu, 19. ožujka, proslavu 60 godina rada svoga odmarališnog kompleksa Grad mladih Granešina. Proslava je otvorena za sve građane, a Nazor posebice poziva djecu da se pridruže zabavi.

Posjetitelji će moći uživati u bogatom dječjem programu, na kojem će nastupati dječji zbor „Kikići“, Lana Jurčević, dječji pjevački zbor „Zagrebački mališani“ i mnogi drugi. Prikazivat će se animirani dječji filmovi, izvoditi dječji plesovi, a izvest će se i predstava dječjeg kazališta iz Narodnog sveučilišta Dubrava.

Bit će izabrani i proglašeni najbolji radovi za novu Nazorovu maskotu. Radove za likovno-idejno rješenje maskote poslala su djeca iz zagrebačkih osnovnih škola i bit će izloženi na proslavi. Učenik, koji bude proglašen pobjednikom natječaja za maskotu, usrećit će svoj cijeli razred prvom nagradom: trodnevnim vikend-izletom u Nazorov hostel u Crikvenicu.  

Program proslave traje od 11 do 18 sati. Od okretišta Dubrava do Grada mladih Granešina i natrag posebnim će redom vožnje prometovati autobusi ZET-a. Prijevoz za svu djecu je besplatan!

45 hektara hortikulturno uređene park-šume

Grad mladih najatraktivnije je, sigurno i zaštićeno odredište za školsku i predškolsku djecu na području Grada Zagreba. Nalazi se u Granešini, u Gornjoj Dubravi, i prostire se na 45 hektara hortikulturno uređene park-šume. Jedan paviljon namijenjen je isključivo za održavanje školskih programa i u njemu su učionice, kabineti, kino dvorana sa 120 mjesta i pozornica. Paviljoni za smještaj djece građeni su od zeleno-smaragdnog kamena Medvednice. 

Škole iz raznih krajeva Hrvatske koriste Grad mladih kao mjesto održavanja školskog programa "Škola u prirodi" te za upoznavanje Zagreba, Hrvatskog Zagorja, Turopolja i Samobora.

Zagrebačka djeca u Grad mladih dolaze uglavnom na jednodnevne izlete, u sklopu školskog programa "Škole u šumi" ili u okviru predškolskog edukacijskog programa Djeca u prirodi.

Detaljan program proslave (.pdf)
Podružnica Vladimir Nazor
 
foto galerija