Novim uslugama i ponudom do većih prihoda

Od početka ove godine Hostel Arena bilježi 10 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje lani, a isti se trend očekuje i do kraja godine. Ovi izvrsni poslovni rezultati izravno su povezani s ulaganjem u uređenje objekta, odnosno s investicijom vrijednom oko 250.000 kuna.

Uređenjem Hostela, koje je započelo u listopadu prošle godine, značajno je podignuta razina usluge, a što će se, kako očekuju u podružnici Vladimir Nazor, odraziti i na povećanje prihoda. Početkom ožujka Hostel Arena obišla je i komisija Gradskog ureda za gospodarstvo i utvrdila da je Hostel zadovoljio minimalne tehničke uvjete za 117 soba odnosno 261 ležaj.

Optimistične poslovne planove potvrđuje i popunjenost koja je proteklih tjedan dana gotovo stopostotna. Naime, u Zagrebu se od sredine prošlog tjedna održava Europski judo kup Zagreb (A-turnir) na kojem sudjeluje 25 judo klubova i reprezentacija iz zemalja EU i Hrvatske. U Hostelu su boravile reprezentacije Rumunjske, Mađarske, Crne Gore, Turske, Srbije i Češke te više judo klubova iz Hrvatske.

Prema riječima Zdravka Milića, sportskog direktora judo saveza Crne Gore, u Hostel se vraćaju već nekoliko godina jer su cijene najpovoljnije u Zagrebu, a od Hostela do športskih dvorana stignu za 10-ak minuta. Zadovoljni su i uslugama, smještajem, a osobito hranom te će se vratiti i sljedeće godine.

Redoviti gosti su i Hrvatski odbojkaški savez, Hrvatski boćarski savez, ragbijaški, plivački, košarkaški te još pedesetak klubova i saveza iz inozemstva i Hrvatske.

- Očekivano povećanje prihoda rezultat je jednim dijelom povećanja raspoloživih kapaciteta, ali i visoke razine usluge kojoj težimo - kaže Biserka Dunda, upraviteljica Hostela, te ističe da se do kraja ove godine očekuje ukupno povećanje prihoda  za 30-ak posto.

Uskoro nove usluge
Kako saznajemo, uređenje Hostela samo je dio planova kojima se, uz popunjene smještajnih kapaciteta, planira proširiti usluga. Hostel za sada raspolaže sa 117 jednokrevetnih, dvokrevetnih i trokrevetnih soba. Cijena noćenja s doručkom kreće se već od 99, odnosno 120 kuna. Svaka soba ima kupaonicu s tušem i wc-om, što Hostel Arena svrstava u najvišu kategoriju hostela.

Prostora za proširenje usluge zaista je mnogo, kaže Srdjan Vlaović, voditelj podružnice. Uređenjem  restorana-sale, kapaciteta 70 mjesta, proširit će se ponuda i na vanpansionsku uslugu. Restoran će nakon uređenja biti izvrsno mjesto za prigodne proslave kao što su rođendani, krstitke, krizme, promocije i slično. U planu su i posebni programi za umirovljenike.

- Hostel raspolaže sa 120 četvornih metara iskoristivog prostora koji će se prenamijeniti u informatičke radionice za umirovljenike, TV salu, odnosno jednu manju prostoriju za organiziranje sastanaka. Program za umirovljenike obuhvaćat će smještaj i prehranu, razgledavanje grada, edukaciju u informatičkoj radionici te večernji zabavni program, kaže Vlaović te ističe da će nove usluge i planirane promjene pratiti i novi imidž hostela. U tijeku je izrada novog letka i kataloga, a uskoro će biti postavljeni i novi putokazi do hostela te reklama na samom objektu.

foto galerija