Ukida se zona besplatnog prijevoza

Zona besplatnog prijevoza u središtu grada, koja je obuhvaćala područje od Trga bana Josipa Jelačića do stajališta Glavni kolodvor, Britanski trg, Trg maršala Tita, Grškovićeva, Kvaternikov trg, Trg žrtava fašizma i Klinika za traumatologiju u Draškovićevoj te od navedenih stajališta do Trga bana Jelačića, ukida se u utorak, 18. siječnja 2011. godine.

Odluku o ukidanju zone besplatnog prijevoza donio je zagrebački gradonačelnik, a na temelju inicijative ZET-a iz prosinca prošle godine.

Podsjećamo, Odlukom o besplatnom prijevozu nastojao se od 1. siječnja 2009. godine, kada je stupila na snagu, popularizirati javni gradski prijevoz i osigurati veća protočnost nužnog automobilskog prometa u centru grada.

Međutim, prema pokazateljima Odluka nije imala očekivani učinak te je, shodno tome, ZET pokrenuo inicijativu za njezinim ukidanjem.

Karta za Sljeme 11 i 20 kuna
Podsjećamo da izvanredna autobusna linija Mihaljevac – Sljeme od ponedjeljka, 10. siječnja, više nije u sustavu redovne linije na kojoj se primjenjuje tarifa prve zone.

Cijena karte u jednom smjeru je 11 kuna, a povratna 20 kuna. Karte se zasad mogu kupiti samo kod vozača u autobusu i vrijede samo za vožnju na toj liniji, te se ne mogu koristiti za vožnju na ostalim redovnim linijama ZET-a i na uspinjači.

Shodno tome, za vožnju autobusom na izvanrednoj liniji ne vrijede pretplatne, pokazne, pojedinačne, dnevne i vrijednosne karte, uključujući i karte kupljene putem SMS-a.

Na liniji se također ne primjenjuju odredbe o besplatnom prijevozu te svaki putnik plaća kartu, izuzev djece do polaska u školu!
 
Podružnica Zagrebački električni tramvaj