Zagrebački holding podmirio je svoja dugovanja prema tvrtki Lanište

Trgovačko društvo Lanište d.o.o. (u vlasništvu tvrtke Ingra),  vlasnik Arene Zagreb, je 1. siječnja 2011. zatvorilo navedeni objekt. Kao razlog ovom potezu navode neplaćanje tzv. operativnih troškova od strane Zagrebačkog holdinga d.o.o., koji je zakupnik dvorane Arena Zagreb, u iznosu od približno 7 milijuna kuna.
 
Točno je da ove troškove Zagrebački holding d.o.o. nije podmirio jer navedeni iznos očekuje od sudionika poslovnog pothvata izgradnje multifunkcionalne dvorane Arene Zagreb, a to su Vlada RH i Grad Zagreb.
 
Naime, Zagrebački holding d.o.o. je tijekom prošle godine u više navrata pisanim putem spomenuti iznos potraživao od Ministarstva financija i Grada Zagreba, što je u skladu sa Sporazumom o zajedničkom financiranju zakupnine za Arenu od 13. lipnja 2007.
 
Kako iznos nije uplaćen, nismo bili u mogućnosti transferirati financijska sredstva prema Laništu d.o.o.
 
Za 2010. godinu Zagrebački holding uplatio je oko 2,2 milijuna kuna po osnovi operativnih troškova. Planiramo još jednom službeno zatražiti Grad Zagreb i Ministarstvo financija da podmire razliku operativnih troškova za 2009. i 2010. godinu.
 
Služba za korporativne komunikacije