Web stranica GPZ – Opskrba d.o.o. među najboljima u RH

Web stranica Gradske plinare Zagreb - Opskrba d.o.o. u natječaju Vidi 10 Web Top 100 izabrana je među 10 najboljih stranica u kategoriji vladine organizacije i državne institucije. Rezultat je to najvećeg natječaja za izbor najboljih web stranica u  Hrvatskoj koje medijska kuća VIDI organizira 12 godina zaredom.

U natječaju je u 12 kategorija konkuriralo 2245 web stranica, servisa, kampanja te po prvi put, nakon višegodišnjeg inzistiranja i zamolbi mnogih web servisa izvan Hrvatske, i web stranice s prostora bivše države. 

Prema riječima Renata Kunića, predsjednika žirija u kategoriji vladine organizacije i državne institucije, internetske stranice u toj kategoriji trebale bi prije svega biti uslužne. 

- Danas to više ne znači samo dati informaciju, nego dati je brzo, jednostavno i atraktivno. Nominirane stranice u velikoj su mjeri sadržajne, dobrim dijelom i grafički atraktivne. Međutim, nedovoljno su iskorištene sve mogućnosti današnjeg internetskog okružja. Slabo se prihvaćaju dominantne tehnologije u svijetu poput videoprezentacije i Youtobe kanala te podrške uživo, a ne samo upita elektroničkom poštom. Čast iznimkama koje su s razlogom među najboljim ovogodišnjim stranicama, zaključuje Kunić 

Web stranica GPZ - opskrba d.o.o. redizajnirana je početkom prošle godine u sklopu projekta osuvremenjivanja i standardiziranja prezentacije Zagrebačkog holdinga d.o.o. i ovisnih društava na Internetu te podizanja razine komunikacije s javnošću i korisnicima usluga i proizvoda.

Uspjeh projekta potvrđuje i žiri koji u ocjeni kaže da su, osim dizajna i jednostavnosti, web stranice Gradske plinare Zagreb - opskrba d.o.o. okrenute korisnicima ne samo informativnošću već i uslužnošću.

Ova nagrada web stranicu našeg društva ujedno svrstava i među 100 najboljih web stranica u Republici Hrvatskoj.