Nova, zanimljivija koncepcija Naj-Božićnijeg sajma

U prva četiri dana od otvorenja Naj-Božićniji sajam posjetilo je više od 11 tisuća posjetitelja, što je svojevrsna potvrda da se nova koncepcija ovog tradicionalnog sajma sviđa i djeci i odraslima.

Među mnogim zadovoljnim posjetiteljima, koje smo ovog vikenda zatekli na velesajmu, je i obitelj Ranogajac. Kažu da im je to tek prvi u nizu posjeta. Prema riječima najstarijeg člana obitelji, djeda Ranogajac, odlasci na velesajam u vrijeme Božića dio su tradicije koja se u njihovoj obitelji njeguje još od doba kada mu je kćer bila mala. Sada na Božićni sajam povede i unuka kojem se jako sviđaju jaslice. Do Nove godine cijela obitelj posjetit će sajam još nekoliko puta.

Novi sadržaji sviđaju se i Heleni, koju smo s kćerkom Ana Marijom zatekli uz ZOO na otvorenom. 
- Sajam mi je super ove godine. Nije dosadan i stereotipan već je ponuđeno nešto novo i zanimljivo svima – kaže Helena.

Duh Božića u svakom kutku

I zaista, ozračje na zagrebačkom velesajmu ovog je vikenda bilo zaista osobito. Duh Božića osjećao se u svakom kutku i to ne samo zbog blagdanskih dekoracija i pjesama. Pored vatrometne čarolije na samom otvaranju i dana Humanitarne organizacije DORA, prvi dio sajma tematski je obilježilo predavanje patera Zvjezdana Linića, koji je u nedjelju gotovo dva sata razmjenjivao duhovna božićna razmišljanja s posjetiteljima.

To je predavanje otvorilo jednu sasvim novu, duhovnu dimenziju vezanu uz organizaciju budućih božićnih sajmova. Kako je uvodno naglasio pater Zvjezdan Linić, Božićni sajam neka bude božićni, neka se kupuju darovi ali neka se ne zaboravi najbitnije – pravi duh Božića. Zagrebačkom velesajmu poželio je da ovakav duhovni sadržaj Naj-Božićnijeg sajma organizira najmanje narednih 70 godina.

Kao podsjetnik na vremena kada se jelku kitilo šarenim bombonima, jabukama i orasima je izložba jaslica i božićnog nakita koja posjetitelje dočekuje na samom ulazu u velesajam, u paviljonu 7a. U istom paviljonu, za pomoć potrebitima časne sestre i ostali dobri ljudi izrađuju originalne ukrase koji se mogu kupiti po zaista simboličnim cijenama. Kupnja samo jednog ukrasa velika je pomoć teško oboljelima, kojima medicina više ne može pomoći.

Božićna drvca kitilo 800 učenika

Osobito veselo bilo je u ponedjeljak na natjecanju učenika, iz 24 osnovne škole grada Zagreba, u kićenju božićnih drvaca pod nazivom NAJljepše božićno drvce NAJ-Božićnijeg sajma. Od 14 do 16 sati nastupilo je gotovo 800 učenika. Stručno povjerenstvo kuvertiralo je svoje ocjene, a do 23. prosinca i posjetitelji će moći ocjenjivati okićena božićna drvca. Proglašenje pobjednika i podjela nagrada je na Badnjak u 12.00 sati.

Kamion Djeda Mraza stiže na otvoreni prostor Zagrebačkog velesajma, između paviljona 5 i 6 (usporedo s Južnim ulazom), 22. prosinca u 19.00 sati. Velika predstava za sve posjetitelje započinje u 19.30 i trajati će sat i pol.

Od ostalih sadržaja koje do kraja ovog tjedna očekuje posjetitelje ističemo:
  • predstava ŠLAMPAVI DJED MRAZ - petak 24. prosinca u 13.30 i u nedjelju 26. prosinca u 17.30
  • koncert Lane Jurčević u četvrtak, 23. prosinca u 18.30
  • proglašenje pobjednika natjecanja osnovnih škola u kićenju Božićnih drvaca i podjela nagrada - petak u 12.00
  • zoo park te jahanje ponija i konja
  • karting vožnje u paviljonu 5 po sniženim cijenama (30, 40 i 50 kn)
  • luna park s novim, modernim napravama i uređajima
  • svakodnevno druženje s Djedom Mrazom, nastupi plesnih klubova, kulturno umjetničkih društava, zborova, solo pjevanje, modne revije za djecu .....
  • poklon galerija s više od 80 izlagača.
Cijena ulaznice na Sajam je 10,00 kn, a na svim parkiralištima oko Zagrebačkog velesajma parkiranje je u vrijeme održavanja NAJ-Božićnijeg sajma besplatno.

Radno vrijeme sajma:
Radnim danom   14.00-21.00
Vikendom i blagdanom    10.00-21.00
24.12. Badnjak i 31. 12. Stara godina   10.00- 15.00
Sajam ne radi na na Božić i Novu godinu!

foto galerija