Naj-Božićniji Sajam od 17. prosinca na Velesajmu

Naj-Božićniji Sajam na Zagrebačkom velesajmu svečano otvara svoja vrata 17. prosinca u 14 sati i traje sve do 9. siječnja 2011., kada završavaju zimski školski praznici. Kao i svake  godine posljednji sajam u godini postaje mjesto gdje građani Zagreba u zajedništvu proživljavaju radosnu božićnu priču u prigodnoj slavljeničkoj, sajamskoj atmosferi.

A ove će godine, tradicionalni  velesajamski božićni sajam doživjeti svojevrsni redizajn, najavila je to direktorica Zagrebačkog velesajma Mirela Bartolec na današnjoj konferenciji za novinare.

- Gostovanjem patera Zvjezdana Linića, Božićnom sajmu ove smo godine pridodali i duhovnu notu. Ovom sajamskom priredbom želimo zadržati, kao i do sada, vodeću ulogu na tržištu - rekla je Mirela Bartolec.

Božićna priča, zaogrnuta u novo ruho, ima novu koncepciju i nosi novi naziv, a predstavlja se građanima i svim posjetiteljima sadržajima i programima različitim od ostalih događanja koja se organiziraju povodom božićnih blagdana i novogodišnjeg veselja.

Predavanje patera Zvjezdana Linića

Iz bogatog programa ovogodišnjeg Naj-Božićnijeg Sajma izdvojimo predbožićno predavanje patera Zvjezdana Linića koje će se održati 19. prosinca u 17.00 sati u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma. Tema predavanja nosi naziv „Ususret Božiću“, a pater Linić će na svoj način, jednostavan i razumljiv svakom čovjeku osvijestiti koje su prave vrijednosti i koji značaj ima pružanje ljubavi sebi i svojim bližnjima te kako pronaći duhovnu sreću i mir. Ulaz na predavanje je besplatan.

Osim toga, posjetitelji Sajma moći će u paviljonu 7a pogledati najveću izložbu jaslica i božićnog nakita, organiziranu u suradnji s Udrugom prijatelja hrvatskih božićnih jaslica. Također, ovogodišnji će božićni sajam ugostiti brojne humanitarne organizacije, poput Dore, Nade, Magnolije, Smart, Dječja sreća i brojne druge koje će predstaviti svoje humanitarne programe.

Humanitarni programi

Dan Dore, naziv je humanitarnog programa koji će se održati 19. prosinca u paviljonu 7. U sklopu programa održat će se i modna revija dizajnerice Mine Petre koju će nositi poznate manekenke i misice. Najljepše božićno drvce potpuno je novi projekt koji se po prvi puta organizira u okviru božićnog sajma. Čak 260-toro djece natjecat će se u kićenju božićnih drvaca te svojom maštom uljepšati ove simbole blagdana Božića.

Izvrsnu zabavu svakako će upotpuniti postavljena karting staza, smještena u paviljonu 5, na kojoj će posjetitelji moći isprobati svoje vozačke sposobnosti. Ovaj veliki zabavni park u svojoj ponudi ima 24 automobila, simulator, karusel, trampoline i ostale sadržaje za doživljaj potpunog uzbuđenja.

NAJveseliji koncerti

Na svečanom otvorenju nastupit će estradna zvijezda Maja Šuput i zbor „Zagrebački dečki“, a posljednja točka otvorenja Sajma dodijeljena je vatrometnoj božićnoj čaroliji.

Tijekom prosinca nastupi će i Franka Batelić (20.12.), Lana Jurčević (23.12.), Jacques Houdek (28.12.) i Antonija Šola (29.12.). Desetogodišnja Ema Agata Šamal svoj pjevački nastup imat će 28. prosinca u 16 sati.

Nezaboravnu zabavu i ples jamči popularni Jole večernjim koncertom koji će se održati 26. prosinca u 21.30 sati u paviljonu 9. Cijena karte za ovaj koncert je 40 kuna. U istom prostoru 8. siječnja nastupit će makedonski Končani orkestar s gostima

Od zabavnih sadržaja izdvojimo još i  zoo park koji su za djecu organizirali Eko selo Žumberak i Konjički klub Barilović. U i ispred paviljona 8b djeca će se moći susresti s brojnim životinjama,  jahati na dva ponija i voziti se u kočiji.

Prigodna božićna prodaju organizirana je u paviljonu 6, kazališne predstave, nastup dječjih zborova, kulturno umjetničkih društava, mažoretkinja i brojnih drugih bit će u paviljonu 7, dok su utrke automodela i virtualne simulacije organizirane u paviljonu 6.

Tradicionalni NAJveći lunapark smješten je u paviljonima 8 i 8a.
 
Radno vrijeme sajma

Radnim danom   14.00-21.00
Vikendom i blagdanom    10.00-21.00
24.12. Badnjak i 31. 12. Stara godina   10.00- 15.00
25. 12. I 1.1. 2011.   Sajam ne radi
 
Cijene ulaznica
  • jednokratna ulaznica - 10 kuna
  • pet minuta vožnje kartingom za osobe do 15 godina starosti -  40 kuna
  • pet minuta vožnje kartingom za osobe od 15 godina starosti -  50 kuna
Da mame i tate ne bi brinuli o svojim limenim ljubimcima pobrinuo se Zagrebparking koji će svim posjetiteljima Naj-Božićnijeg Sajma osigurati besplatno parkiranje.
Podružnica Zagrebački velesajam

FOTO GALERIJA