Bogata ponuda božićnih drvaca i bilja u Zrinjevcu

Božićne smreke i jelke svih dimenzija, božikovine, šarene Euforge ili popularne Božićne zvijezde, Auracarije, mnoštvo drugih biljaka te različite prigodne dekoracije samo su manji dio uistinu bogate ponude koju su spretne ruke djelatnika Zrinjevca ove godine priredile svojim sugrađanima u vrtnim i prodajnim centrima podružnice.

U ugodnoj atmosferi prodajnih centara susretljivo osoblje svakoj biljci i ukrasnom detalju posvećuje punu pažnju, a radosna lica kupaca otkrivala su i njihovo zadovoljstvo kupnjom. A sve to uz znatno niže cijene i dosta bogatiju ponudu nego lani. Glavni razlog tomu je, kažu u Zrinjevcu, recesija i prilagodba novim tržišnim uvjetima.

„Kako ćemo privući kupce, ako ne povećamo ponudu, a smanjimo cijene“ - složni su svi djelatnici.
      Naš sugrađanin Tomislav Špiček izuzetno
      je zadovoljan kvalitetom usluge i bogatom
      ponudom. Ove godine odlučio je kupiti
      božikovinu
umjesto jelke.

I doista, u glavnom vrtnom centru na Remetinečkoj cesti kupci su tri tjedna prije Božića doslovno preplavili prodavaonicu Zrinjevca. Jelke i smreke prodaju se po cijenama od 270 do 700 kuna, ovisno o veličini. Popularne Božićne zvijezde mogu se kupiti po 10 i 25 kuna, a uvijek prolaze i lijepe ciklame u raznim boja, koje koštaju svega 20 kuna.

- Svake godine kupujem u Zrinjevcu i uvijek sam bio zadovoljan kupljenim. Moram reći da su djelatnici Zrinjevca, osim što su susretljivi, i najstručnije osoblje u gradu. To je glavni razlog što kupujem ovdje i to nekoliko puta na godinu. Obilazio sam i ostale prodajne centre za prodaju biljaka no ovdje se uvijek vraćam - kaže Tomislav Špiček.

U predblagdanskoj kupovini uživale su i tri mlade mame s petoro male djece koja su veselo trčkarala po prodavaonici, znatiželjno promatrajući šarenilo ponude.

Posudba ukrasnog bilja
Osim prodaje, Zrinjevac nudi i usluge posudbe ukrasnog bilja te savjetovanja u dekoraciji doma ili ureda. Prema riječima Nikoline Matković, direktorice proizvodnje u Zrinjevcu, tvrtke ili privatne osobe mogu naručiti željenu dekoraciju, načinjenu od različitih vrsta biljaka i cvijeća te njima ukrasiti svoje prostore u najrazličitijim prigodama - od Božića, pa do poslovnih sastanaka, konferencija i slično. Nakon toga dekoraciju vraćaju u Zrinjevac.
 
  
  Umjesto standardne božićne dekoracije, okititi
  se može sobna jela.
 
- Našim klijentima nudimo i usluge savjetovanja za uređenje prostora s biljkama. Osim prijedloga za standardnu božićnu dekoraciju nudimo i onu netipičnu kao, na primjer božićno ukrašavanje sobne jele ili Araucarije. To je nesvakidašnji način ukrašavanja za Božić, ali mi smo ovdje  i da nudimo nove trendove. Jer biljke su kao i moda. Trendovi se mijenjaju - kaže Nikolina Matković.

U proizvodnim halama, na ugodnih 19 celzijusevih stupnjeva marljive radnice Zrinjevca obavljale su svoj svakodnevni posao, presađivanje i njegu biljaka. Neke od njih u Zrinjevcu su dugih 35 godina, a tajnu dobrog posla s cvijećem vide u timskom radu i ljubavi prema biljkama i prirodi. Već sada se rade pripreme za uzgoj proljetnih sadnica, a presađuju se i brojne trajnice.

- Svakoj biljci pristupam s jednakom pažnjom. Ovdje radim pune 33 godine i svjedok sam mnogih promjena. Nekoć su gradske dame kupovale fikuse pa smo ih uzgajali u većim količinama. Danas svi vole euforbije i krizanteme - kaže gospođa Đurđa.

Izrada dekoracija za sve prigode
U radionici za izradu dekoracija djelatnice stvaraju lijepe ukrase u, kako same u šali kažu, vlastitom kreativnom neredu. Uvjerili smo se da iz njega izlaze iznimno lijepi primjerci dekoracija za sve prigode.

- Neke mušterije nam donesu vlastite posude u kojima žele određeni dekorativni aranžman. Po njihovim željama izrađujemo ukrase - kaže Martina.

Djelatnici Zrinjevca u osmišljavanju dekoracija pokazali su se vrlo domišljatima. Tako se pored božićne jelke, na njihov prijedlog, može postaviti preparirana obitelj srna, umjetne gljive, vjeverice, šarene mašnice, kuglice i ostalo.

Nešto je ipak osobito što povezuje sve radnike Zrinjevca. Neizmjerna ljubav prema cvijeću i ostalom bilju, timski duh i iskren osmjeh na licu čine proizvodne i prodajne centre Zrinjevca mjestima ugodnim za boravak, rad i kupnju. Zbog ljubavi prema biljkama poneka čak odu i u kućni posjet , i to na poziv uznemirene sugrađanke ili sugrađana jer im se razboljela biljka koju godinama uzgajaju i njeguju.

Kako kaže Nikolina Matković, takvi se pozivi jednostavno ne mogu odbiti. Na to ih ništa ne obavezuje, osim njihove neizmjerne ljubavi prema cvijeću i prirodi.

A i građani to prepoznaju i dolaze s punim povjerenjem u kupnju u vrtne centre Zrinjevca.
 
Đurđa u Zrinjevcu radi 33 godine. Ne zna ni sama
koliko je za sve te godine uzgojila sadnica.
Prekrasni aranžmani djelo su Martininih ruku. Tijekom
prosinca
dnevno ih s kolegicom Ivanom napravi 30-tak .

foto galerija