Diplomatsko konzularnom zboru predstavljen Program sajmova

Na Zagrebačkom velesajmu u srijedu, 8. prosinca održana je prezentacija Programa sajmova u 2011. godini, posebno namijenjena diplomatsko konzularnom zboru, odnosno veleposlanstvima stranih zemalja u Republici Hrvatskoj.

Prezentaciji su nazočili konzularni predstavnici Austrije, Belgije, Italije, Izraela, Libije, Mađarske, Malezije, Njemačke, Rusije, SAD-a, Srbije, Turske, Velika Britanije i Ukrajine. Predstavnici zemalja koji zbog opravdanih razloga nisu mogli nazočiti prezentaciji, iskazali su izrazit interes za ukupne informacije vezane uz Program sajmova Zagrebačkog velesajma za sljedeću godinu.

Predstavnicima su se uvodno obratile voditeljica podružnice Mirela Bartolec i direktorica Sektora za sajmove Vesna Cvitanović koje su, među ostalim, istaknule stogodišnju tradiciju u organizaciji sajmova te značaj i ulogu Zagrebačkog velesajma u povezivanju gospodarstva Republike Hrvatske s gospodarstvima stranih zemalja.

Istaknuta je temeljna zadaća Zagrebačkog velesajma - privlačenje što većeg broja stranih izlagača i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih kanala tržišnih komunikacija. Također je istaknut značaj veleposlanstava stranih zemalja u Republici Hrvatskoj čija je uloga od izuzetne važnosti  za uspješno organiziranje sajamskih projekata Zagrebačkog velesajma.

Velik interes za poslovnom suradnjom
U nastavku, svi voditelji sajmova predstavili su najvažnije dijelove koncepcije svojih sajamskog projekata te pozvali predstavnike stranih zemalja da svojom aktivnom ulogom doprinesu animiranju i dovođenju gospodarskih subjekata na sajmove Zagrebačkog velesajma, bilo kao izlagače ili kao poslovne posjetitelje.

S obzirom da svi sajmovi koji će se održati u sljedećoj godini omogućuju individualne nastupe stranih izlagača ali i kolektivnih nastupa zemlje, gosti su pozvani da razmotre mogućnost načina organizacije i dolaska njihovih gospodarskih subjekata na Zagrebački velesajam.

Osobito je istaknut projekt Zemlja - partner, kojeg u svojoj ponudi ima svaki sajam i na kojem se putem izloženih proizvoda, fotografija i video zapisa mogu predstaviti najvažnija ostvarenja zemlje s područja gospodarstva, kulture, tehnologije i ostalog. Za Zemlju partner uvijek su izuzetno zainteresirani mediji.

Nakon održane prezentacije, predstavnici nekih zemalja iskazali su veliki interes za poslovnom suradnjom te izrazili zadovoljstvo cjelokupnom organizacijom i načinom realizacije ovakve prezentacije.
 
Podružnica Zagrebački velesajam