Najnovija izdanja knjiga na 33. Interliberu

Na Zagrebačkom velesajmu danas je svečano otvoren 33. Interliber, međunarodni sajam knjiga i učila.

Ove će se godine predstaviti više od 250 izlagača iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Irana, Njemačke, SAD, Srbije, Velike Britanije, Sjeverne Irske i Hrvatske.

Svi ljubitelji knjige do 14. studenog moći će u paviljonima 5 i 6 Zagrebačkog velesajma uživati u pregledu najnovijih izdanja domaćeg i svjetskog izdavaštva te u brojnim drugim programima.

Već prvog dana sajma štandovi su bili gotovo "okupirani" brojnim zaljubljenicima u književnost i publicistiku. Na oduševljenje mnogih knjige se mogu kupiti po sniženim cijenama, a neka izdanja stoje svega 99 lipa.
 
Sajam se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a već tradicionalno na Interliberu se predstavljaju novi naslovi, organizirani su okrugli stolovi, neposredni razgovori s autorima, književne radionice, susreti  izdavača, knjižara i knjižničara.

U bogatom programu ovogodišnjeg Interlibera izdvojimo predstavljanje dopunjenog izdanja knjige Vesne Parun "Ja koja imam nevine ruke", uz prisustvo ministra kulture Bože Biškupića, akademika Tonka Maroevića  te Denisa Derka, zatim predstavljanje serije šest edukativnih slikovnica s CD-om "Umjetnost za djecu", autora Danijela Srdareva, predstavljanje knjige "Marsadura", autora Ivice Jakšića Čorkića u organizaciji podružnice AGM te brojna druga. Među brojnim naslovima svoje je mjesto našla i autobiografija Natasche Kampusch u izdanju Znanja.

Na sajmu će prvi put  biti nominirani kandidati za književnu nagradu Kikolp koja se dodjeljuje na sajmu knjiga u Puli.

 Svakih 30 minuta na pozornici paviljona 6 izmjenjivat će se atraktivna događanja. Tako će, među ostalim,  brojni autori predstavljati i potpisivati svoje nove knjige svim zainteresiranim knjigoljupcima.
 
Svi najznačajniji domaći nakladnici predstavit će bogat program novih izdanja s najrazličitijih područja, dokazujući da nakladništvo u nas zna i pronalazi put do ljubitelja knjiga.
 
Tijekom pet dana sajma pripremaju se edukativni i zabavni sadržaji, a na radost najmlađih posjetitelja novost ovogodišnjeg sajma je dječji književni kutak, u kojem djecu očekuju multimedijska igraonica i matematička radionicama, pričaonica, te brojna druga događanja za najmlađe.
 
Djecu, mame i tate zasigurno će privući i Izložba stotinu starih slikovnica, od koji su neke čak iz 19. stoljeća, a bit će predstavljene i slikovnice vrlo neobičnih oblika i dimenzija.
 
Na ovom najvažnijem prazniku knjige očekuje se oko 80.000 posjetitelja, poslovnih partnera i ljubitelja dobre knjige koji mogu uživati u:
  • kupovini knjiga po sajamskim cijenama
  • nagradnim igrama
  • proglašenju najboljeg neobjavljenog romana (u suradnji s V.B.Z.-om), 
  • proglašenju najboljeg književnog djela u 2010. godini
  • razgovoru s autorima.
 Radno vrijeme sajma je  od 10 do 19 sati, a u petak i subotu od 10  do 21 sat.

Zagrebparking za trajanja sajma osigurava posjetiteljima dnevno parkiranje po cijeni od 10 kuna za osobne automobile, a za autobuse i kamione 50 kuna.

Ulaz je besplatan!
 
Podružnica Zagrebački velesajam