Svečana smotra Zimske službe

Svečanom smotrom Zimske službe održanom danas, 29. listopada u Centralnoj bazi na Žitnjaku i službeno je označen početak zimskih radova podružnice Zagrebačke ceste.

Prema programu čišćenja Zimska služba će se od 1. studenog 2010. do 15. travnja 2011. brinuti o održavanju prohodnosti i sigurnom odvijanju prometa na svim gradskim prometnicama.

Na smotri je tradicionalno obavljen pregled vozila i strojeva sa zimskom opremom kojima će se nadolazeće zime čistiti i posipavati 2100 kilometara županijskih, lokalnih i dio nerazvrstanih cesta Grada Zagreba.

Ove će zime danonoćno dežurati 197 ekipa, opremljenih GPS uređajima, a njihova kretanja pratit će se 24 sata na video zidu u sjedištu Zimske službe. Ekipe su raspoređene na 11 mjesta pripravnosti koje će, ovisno o vremenskim uvjetima, djelovati na području grada Zagreba prema četiri stupnja pripravnosti i tri razine prednosti. Dva puta dnevno zaprimat će se izvješća o prohodnosti na cestama.

U ovom trenutku u skladištu je osigurano 12.867,26 tona soli, a zalihe na skladištu naknadno će se puniti po potrebi.

Smotri su prisustvovali gradonačelnik  Grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Boris Šprem, voditelj podružnice Zagrebačke ceste Alen Gospočić, predstavnici medija te brojni drugi.
 
Podružnica Zagrebačke ceste

FOTO GALERIJA