Organizacija prijevoza uoči i na blagdan Svih svetih

Uoči i na blagdan Svih svetih, u nedjelju i ponedjeljak - 31. listopada te 1. studenog, u tramvajskom i autobusnom prometu primjenjivat će se izvanredna organizacija prijevoza. Tramvajske i autobusne linije koje prolaze uz gradska groblja bit će pojačane dodatnim prijevoznim kapacitetima, a uspostavit će se i izvanredne autobusne linije.

Putne karte moći će se kupiti na svim ulaznim stajalištima kod zaposlenika ZET-a, a prijevoz  će se moći platiti i vrijednosnom kartom.  Za tu namjenu na svim ulaznim stajalištima bit će instalirani aparati za naplatu i poništavanje karata te registraciju tzv. validatori. Korisnici novih pretplatnih karata također će se, prilikom prolaska uz aparat, morati registrirati prislanjanjem kartice.

TRAMVAJSKI PROMET

U subotu, 30. listopada tramvajske linije prometovat će prema uobičajenom subotnjem voznom redu, a sukladno potrebama linije 6, 11 i 12 bit će pojačane s dodatnim kapacitetima. U nedjelju, 31. listopada tramvajske linije 4, 6, 11, 12, 14 i 17 također će biti pojačane s dodatnim kapacitetima.

Na blagdan Svih svetih, 1. studenog na linijama 1, 2, 5, 8, 9, 13 i 15 primjenjivat će se nedjeljni vozni red, dok će na linijama 4, 6, 7, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj vlakova u odnosu na redovan nedjeljni raspored. Kada broj putnika bude to zahtijevao, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište na samom početku Ilice.

AUTOBUSNI PROMET

Prema gradskim grobljima ZET će i nadalje do subote, 30. listopada te u ponedjeljak, 2. studenog prema potrebi uključivati dodatne autobuse koji će voziti na redovnim autobusnim linijama. Na liniji 263 Dubec - Sesvete - Kašina - Planina Gornja u  navedenom razdoblju vozit će dodatni autobusi na trasi Dubec - Markovo Polje.

U nedjelju i ponedjeljak, 31. listopada i 1. studenog bit će organizirane izvanredne autobusne linije Kaptol - Mirogoj, Kaptol - Krematorij, Kvaternikov trg - Srebrnjak, Dubrava - Miroševec i Dubec – Markovo Polje.

PRIJEVOZ GRAĐANA NA GROBLJE MIROGOJ

Izvanredna autobusna linija 199 Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Krematorij bit će uspostavljena u nedjelju, 31. listopada i ponedjeljak, 1. studenog od 8 do 20 sati. Na liniji Kaptol – Mirogoj autobusi će voziti u vremenskim razmacima od jedne do tri minute bez usputnog zaustavljanja, a na liniji Kaptol – Krematorij autobusi će kretati odmah nakon popunjenja, uz usputno zaustavljanje na stajalištu na Remetskoj cesti, sjeverno od raskrižja s Mirogojskom.

Trasa linije Kaptol – Mirogoj: Kaptol – Degenova – Medveščak – Gupčeva zvijezda – Mirogojska – Mirogoj. U povratku: Mirogoj – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.

Trasa linije Kaptol – Krematorij: Kaptol – Degenova – Medveščak – Gupčeva zvijezda – Mirogojska – Remetska cesta – Krematorij. U povratku: Krematorij – Remetska cesta – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.

Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija 20-ak metara južnije od pješačkog prijelaza kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol - Mirogoj - Krematorij.

Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije.

Izvanredna autobusna linija 297 Kvaternikov trg – Srebrnjak vozit će u nedjelju, 31. listopada i ponedjeljak, 1. studenoga od 8 do 20 sati. Autobusi na liniji kretat će svakih pet do sedam minuta.

Trasa linije 297: Kvaternikov trg – Heinzelova – Kvaternikov trg – Domjanićeva – Srebrnjak – Bijenička cesta (okretište autobusa) te istom trasom natrag. Autobusi će se usput zaustavljati samo na stajalištu Srebrnjak/Petrova ulica.

Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na terminalu Kvaternikov trg (Heinzelova ulica), na peronu linije 201 Kaptol – Kvaternikov trg, a izlazak putnika bit će na zapadnom dijelu Heinzelove ulice. Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta.

Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak.

Redovne autobusne linije

Linije 106 Kaptol – Mirogoj – Krematorij, 201 Kaptol – Kvaternikov trg i 238 Kaptol – Kozjak neće voziti 31. listopada i 1. studenog od 8 do 20 sati. U istom vremenu linije 203 Svetice – Vinec – Krematorij i 226 Kaptol – Remete – Svetice bit će skraćene te će voziti na relaciji Svetice – Vinec – Remete (alternativno Svetice – Vinec) i Svetice – Remete (alternativno Svetice – Remete/Česmičkog).

Autobus linije 207 Srebrnjak – Rim – Srebrnjak prometovat će na relaciji Kozjak – Rim – Kozjak trasom: Kozjak – Rebar – Lašćinska – Bijenička – redovna trasa do raskrižja Bijenička/Lašćinska – Lašćinska – Rebar – Kozjak.

Zbog posebne regulacije prometa, 31. listopada od 8 sati do 1. studenog do 20 sati mijenja se trasa redovne autobusne linije 105 Kaptol - Britanski trg u smjeru Britanskog trga.

Trasa linije 105: Kaptol – Degenova – Medveščak – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva i dalje redovnom trasom. U istom vremenu u smjeru Britanskog trga bit će uspostavljeno stajalište u Vrančićevoj ulici (u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom). U smjeru Kaptola autobusi će voziti redovnom trasom.

PRIJEVOZ GRAĐANA NA GROBLJE MIROŠEVEC

Izvanredna autobusna linija 299 Dubrava – Miroševec vozit će 31. listopada i 1. studenog od 8 do 20 sati, a autobusi će kretati svake dvije do tri minute bez usputnog zaustavljanja.

Vozit će trasom: Avenija Gojka Šuška – Oporovečka – Aleja tišine – Oporovečka (stara), a u povratku Oporovečka (stara) – Oporovečka – Avenija Gojka Šuška – Dubrava. Ulazak putnika u Dubravi bit će na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška, sjeverno od izlaza s terminala.

Ulazak putnika na Miroševcu bit će na sjevernom kolniku stare Oporovečke, na dijelu od Mramornog prilaza do Aleje tišine.

Izlazak putnika u Dubravi bit će na izlaznom zapadnom stajalištu terminala Dubrava, a na Miroševcu sjeverno od raskrižja Grižanske s novom Oporovečkom, na istočnom prometnom traku Aleje tišine.

Redovne autobusne linije

Linije 206 Dubrava – Miroševec i 210 Dubrava – Studentski grad – Klin neće voziti 31. listopada i 1. studenog od 8 do 20 sati. U istom vremenu linija 223 Dubrava – Trnovčica – Dubec, radi posebne regulacije vozit će izmijenjenom trasom u smjeru terminala Dubrava, kako slijedi: Dubec – Dubečka – A. Nuića – Stadlerova – Trnovčica – Klin – Koledinečka – Dankovečka – Ulica Dubrava – terminal Dubrava.

PRIJEVOZ GRAĐANA NA GROBLJE MARKOVO POLJE

Izvanredna autobusna linija 298 Dubec – Markovo polje bit će uspostavljena 31. listopada i 1. studenog od 7.30 do 19 sati i prometovat će trasom: Dubec – Zagrebačka – Varaždinska – Vugrovečka – Aleja mira do groblja Markovo polje (parkiralište za osobna vozila između groblja i Vugrovečke ceste), uz usputno zaustavljanje na stajalištu u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka – Varaždinska).

Ulazak putnika u autobuse za Markovo polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu linije 274 za Laktec, a ulazak putnika prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira.

Izlazak putnika iz autobusa na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, a na Markovom polju na sjevernoj strani parkirališta između groblja i Aleje mira.

CIJENA PRIJEVOZA

Na izravnim autobusnim linijama Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Krematorij, Kvaternikov trg – Srebrnjak, Dubrava – Miroševec i Dubec – Markovo Polje primjenjivat će se tarifa prve zone.

OSTALE AUTOBUSNE LINIJE

Uoči blagdana Svih svetih, u nedjelju, 31. listopada redovne autobusne linije 230 Dubrava – Granešinski Novaki i 125 Črnomerec – Gornje Vrapče bit će pojačane s dodatnim autobusima. Na liniji 181 Trg mladosti – Groblje Zaprešić vozit će jedan dodatni autobus prema posebnom rasporedu. Autobusna linija 177 Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra bit će pojačana izvanrednom autobusnom linijom 198 Susedgrad – Poljanica – Gornja Bistra na kojoj će voziti jedan zglobni autobus s polaskom svakih 90 minuta iz Susedgrada.

Autobusi linija 172 Črnomerec – Zaprešić, 176 Črnomerec – Gornja Bistra i 177 Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra zaustavljat će se u vremenu od 8 do 20 sati na stajalištu Aleja Bologne/Gospodska.

Na ostalim redovnim autobusnim linijama primjenjivat će se nedjeljni vozni red.

Na blagdan Svih svetih, u ponedjeljak, 1. studenog na redovnim autobusnim linijama primjenjivat će se nedjeljni vozni red koji će se, po potrebi, pojačavati pričuvnim prijevoznim kapacitetima.

Linija 125 Črnomerec – Gornje Vrapče pojačat će se s tri autobusa od 8 do 17 sati. Redovna autobusna linija 230 Dubrava – Granešinski Novaki pojačat će se s dva autobusa od 8.30 do 20 sati. Na redovnoj autobusnoj liniji 181 Trg mladosti - Groblje Zaprešić prema posebnom rasporedu prometovat će jedan autobus.

Redovna autobusna linija 177 Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra pojačat će se izvanrednom linijom 198 Susedgrad – Poljanica – Gornja Bistra na kojoj će voziti jedan zglobni autobus s polaskom svakih 90 minuta iz Susedgrada.

Autobusi linija 172 Črnomerec – Zaprešić, 176 Črnomerec – Gornja Bistra i 177 Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra od 8 do 20 sati zaustavljat će se na stajalištu Aleja Bologne/Gospodska.

PRAĆENJE PROMETA I INFORMIRANJE

ZET-ov Centar za nadzor i upravljanje prometom pratit će sve linije prema grobljima na području i u okolici grada, koje će se do 19 sati po potrebi i mogućnostima pojačavati dodatnim prijevoznim kapacitetima.

Građane će se o stanju u prometu informirati promptnim objavama vijesti na službenoj internetskoj stranici ZET-a te izravnim tonskim vijestima koje će se čuti u putničkim prostorima svih vozila i na stajalištima opremljenim informativnim zaslonima.

Telefonske informacije o stanju u prometu na području posebne prometne regulacije moći će se dobiti u Kontakt centru ZET-a u subotu, nedjelju i ponedjeljak, 30. i 31. listopada te 1. studenog od 7.30 do 20 sati na broj 060 100 001.
 
Podružnica Zagrebački električni tramvaj