Otvorenje 37. Ambiente na Zagrebačkom velesajmu

Na Zagrebačkom velesajmu u srijedu 13. listopada svoja vrata otvara Ambienta, 37. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije. Svečano otvorenje održat će se u 10 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma,  a sajam će trajati do 17. listopada. Najavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je voditeljica podružnice Zagrebačkog holdinga d.o.o.- Zagrebački velesajam Mirela Bartolec istaknula je kako se i ove godine, unatoč svjetskoj gospodarskoj krizi,  Ambienta potvrđuje kao poslovno iznimno uspješan međunarodni sajam, interesantan poslovnim i stručnim posjetiteljima iz zemlje i inozemstva.

U 15 paviljona Zagrebačkog velesajma svoje će najnovije proizvode, usluge i tehnologije predstaviti više od 450 izlagača od čega je preko 180 iz inozemstva. Pokrovitelj sajma je Vlada Republike Hrvatske, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Republike Hrvatske.

„Da je sajam Ambienta jedan od najvažnijih događaja u ovoj grani industrije za najveći dio proizvođača i trgovaca u drvnoj industriji potvrđuje anketa provedena na prošlogodišnjem sajmu. Naime, čak 87 % izlagalo je nove proizvode, dok je 72% bilo zadovoljno ostvarenim poslovnim rezultatima, što najbolje govori o kvaliteti ove sajamske priredbe“- rekla je voditeljica projekta Ambiente Nada Banek.

U okviru Ambiente Hrvatske gospodarska komora, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva RH, Šumarski fakultet i Zagrebački velesajam organiziraju Poslovni klub, tradicionalni susret predstavnika Vlade Republike Hrvatske s gospodarstvenicima iz drvoprerađivačkog i šumarskog sektora. Tema ovogodišnjeg poslovnog kluba je „Potencijal sektora drvne industrije i šumarstva u oporavku i rastu gospodarstva RH“, a očekuje se, među ostalim,  dolazak predsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosore te predsjednika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića.

Izložbeni program Ambiente obuhvaća cjelovit drvni sektor grupiran u pet tematskih cjelina: namještaj za stanovanje, namještaj i oprema za kuhinje i kupaonice, uredski namještaj i namještaj za opremanje objekata, proizvodi i oprema za unutarnje i vanjsko uređenje te repromaterijali te strojevi i alati za drvnu industriju. Međunarodni sajam namještaja za drvnu je branšu značajan i zbog stručnih i pratećih skupova na kojima se tradicionalno razgovara o temama u drvno-prerađivačkoj industriji te pravcima daljnjeg razvitka. Veliku pozornost posjetitelja zasigurno će izazvati i 21. Međunarodno znanstveno savjetovanje na temu „ Prijenos znanja u praksu kao put izlaska iz krize“, okrugli stolovi, stručni skupovi za arhitekte te nastavnike srednjih škola u Obrazovnom podsektoru te predavanja u organizaciji Hrvatskih šuma.

Na ovogodišnjoj Ambienti organizirana su i brojna natjecanja, nagrade te izložbe. U okviru kampanje „Drvo je prvo“ organizira se natjecanje u svrhu popularizacije drvodjelske struke među mladima, poticanje njihove kreativnosti te promocije srednjih škola  koje obrazuju učenike drvodjelskih zanimanja. Natjecanje će trajati svakoga dana od 11 do 17 sati. U petak 15. Listopada u 13.00 sati na pozornici paviljona 9  Zagrebačkog velesajma dodjeljivat će se nagrade najuspješnijim proizvodima i izlagačima.  Mobil optimum 10, nagrada je za kvalitetan proizvod i priznanje kvalitete za visoko ocijenjene pojedinačne proizvode i garniture na Ambienti, a uručit će se i priznanja izlagačima Ambienta 10 za cjelovitost marketinškog nastupa i dodjela priznanja za najuspješnije ambijentalno izlaganje.

Atrakcija za posjetitelje svakako će biti izložba radova učenika drvodjelskih zanimanja u paviljonu 6, izložba radova studenata Šumarskog fakulteta u paviljonu 8, izložba postera, izložba hrvatski industrijski dizajn u paviljonu 8a, MIKS 10- međunarodna izložba keramike i stakla u paviljonima 10 A i 11 A, te izložbe prototipova namještaja i opreme za dječje vrtiće i restauratorska radionica za drvo.

Ove će godine mnoge posjetitelje zainteresirati i zanimljivi nagradni igra i kviz u kojima sudjeluju posjetitelji s kupljenom ulaznicom i točno ispunjenim anketnim upitnikom s pitanjima o sponzorima dnevnih igara. Izvlačenje dobitnika vrijednih nagrada predviđeno je svaki dan u 17:30 na pozornici u „Toplom prolazu“ uz nastup poznate Klape Ragusa.
Pored toga organiziran je i nagradni kviz na Facebook društvenoj mreži u kojoj sudjeluju obožavatelji facebook stranice Ambienta.
 
Cijene ulaznica i Kataloga:
  • ulaznica za jednokratni posjet radnim danom do 13 sati s katalogom priredbe 35 kuna
  • ulaznica za jednokratni posjet radnim danom do 13 sati , subotom i nedjeljom cijeli dan 25 kuna
  • ulaznica za stalni posjet, s katalogom priredbe 80 kuna
  • ulaznica za jednokratni posjet učenika i studenata, radnim danom od 13 sati, te subotom i nedjeljom cijeli dan 15 kuna
  • katalog priredbe 12 kuna
 
Radno vrijeme za posjetitelje je od 9.00 do 19.00 sati.

www.zv.hr/ambienta