Dodijeljena priznanja za cjelovit marketinški pristup

Voditeljica podružnice Zagrebački velesajam, Mirela Bartolec, uručila je danas, 24. rujna priznanja izlagačima za najvišu razinu ukupnog nastupa na 86. Jesenskom međunarodnom zagrebačkom velesajmu.

Kako je istaknuto uoči proglašenja nagrađenih izlagača, pri ocjenjivanju cjelovitosti marketinškog pristupa promatrao se ukupan trud izlagača u pripremi dvoranskog prostora, način izlaganja, prezentiranje eksponata, sudjelovanje u popratnim aktivnostima i druge marketinške akcije.

Priznanje za najvišu razinu ukupnog nastupa na ovogodišnjem Jesenskom velesajmu dobila je Kina zemlja partner. Sajam Energetika dodijelio je posebno priznanje za najvišu razinu ukupnog nastupa tvrtkama Končar elektroindustrija Zagreb, Dalekovod Zagreb, Đuro Đaković holding Slavonski Brod i Tehnix d.o.o. Donji Kraljevec.

Sajam Contech istim je priznanjem nagradio Zagrebački holding - podružnicu Zagrebački električni tramvaj.

Udruženju obrtnika Grada Zagreba nagrađeno je priznanjem uz izložbu Dani mode. Sajam Mystic posebno priznanje dodijelio je Ustanovi Makronova. Sajam glazbe i multimedije posebna priznanja za najvišu razinu ukupnog nastupa dodijelio je tvrtkama Prolight Zagreb i Euro-Unit Nedelišće.

Zagrebački velesajam zahvalio je i suradnicima koji su doprinijeli uspjehu ovogodišnjeg Jesenskom velesajma. U programu sajma Kolektivne izložbe stranih zemalja zahvalnice za suradnju i uspješnu organizaciju nastupa dodijeljene su Ambasadi Republike Indonezije u Mađarskoj, Indonezijskom centru za unaprjeđenje trgovine u Mađarskoj, Veleposlanstvu Republike Poljske – Odjel za promociju trgovine i ulaganja Zagreb, Kosova Čamber od Komas iz Prištine te Oesterreich Werbung iz Beča.

Sajam Mystic dodijelio je zahvalnicu za partnerstvo i izvrsnu suradnju na području alternative Hrvatskom udruženju za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu. Zahvalnicu za uspješnu suradnju i medijsku podršku dobila je Otvorena televizija. Sajam glazbe i multimedije također je zahvalio partnerima na suorganizaciji u stručno popratnom programu glazbenih festivala. 

Dan Končara

Na štandu 6 u paviljonu 9, danas je održan Dan Končara. Već tradicionalna manifestacija započela je u 13.30 sati uvodnom riječi Darinka Bage, predsjednika Uprave Končara, a pratili su ju zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović. U osvrtu na proteklu poslovnu godinu Darinko Bago podsjetio je na najveća postignuća i rezultate Končara u posljednjih godinu dana, među kojima su najznačajniji završetak hidroelektrane Lešće te prototip niskopodnog elektromotornog vlaka za regionalni promet koji se istodobno predstavlja na JMZV-u i u Berlinu na sajmu tračničkih vozila InoTrans.

Nakon predstavljanja Končara gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Uprave Ivo Čović obišli su izložbene prostore Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga u paviljonu 8A.

Građani oduševljeni uređenom nadstrešnicom

Među deset nagrađenih izlagača za visoku razinu ukupnog nastupa je i Zagrebački električni tramvaj. Priznanje je u ime ZET-ova tima primila koordinatorica projekta, Marina Matošić. Prema njenim riječima svi članovi tima uložili su maksimalan napor kako bi se kroz prezentacije i radionice posjetitelje na najbolji mogući način upoznalo s predstavljenim tehnologijama i izloženim eksponatima.

Mlađoj populaciji osobito se svidio izloženi turistički kabrio autobus. Radionica ticketinga – novog sustava naplate prijevoza također je pobudila velik interes kod građana. Najviše oduševljenja izazvala je ipak ZET-ova nadstrešnica i „hostesa“ Mila (dvodimenzionalna fotografija kontrolorke voznih karata u prirodnoj veličini). Uz nju se svakodnevno rado fotografiraju mnogi posjetitelji svih dobnih skupina.

Priznanje je na neki način logičan slijed ulaganja, truda, rada i strpljenja cijelog tima, kaže Marina te se i ovim putem zahvaljuje podružnicama Zrinjevac i Zagrebački velesajam na izvrsnoj suradnji.

Program događanja

Jesenski međunarodni zagrebački velesajam otvoren je još dva dana, u subotu i nedjelju. Uz bogat program dnevnih događanja, u noći subota na nedjelju, od 20 do 4 sata ujutro održat će se DEMO on festival, na kojem će nastupiti najkvalitetniji demo rock sastavi iz gotovo svih krajeva Hrvatske.

U paviljonu 11A  u sklopu Kolektivne izložbe stranih zemalja svaki dan od 9.30 do 17 sati održava se natjecanje u stolnom tenisu (ThinkTenis) za posjetitelje, uz fond nagrada koje osigurava Lenovo Technology b.v. Tijekom tri dana održavanja sajma pet posjetitelja uspjelo je pobijediti stolnotenisača tvrtke Lenovo i osvojiti računalo. Iskoristite prigodu i okušajte se u stolnoteniskom meču. Isplati se, nagrada je zaista vrijedna. Za manje uspješne natjecatelje tvrtka Lenovo osigurala je utješne nagrade.

Sajam Mystuc, subota, 25. rujna
- Iscjeljujuća moć shaitsua u 10 sati
- 10 koraka za cjelovito zdravlje žene u 11 sati,
- Popodne na rubu znanosti - uživo s Krešimirom Mišakom od 14.30 do 16.30 sati
- Svemir, zvuk, vibracija, uz glazbenu interpretaciju u 17 sati
- Bosanske piramide u 19 sati

Nedjelja, 26. rujna
- Ljekovite gljive: maitake, cordiceps i reishi od 10 sati
- Do In - drevne vježbe za savršen sklad duha i tijela od 11 sati
- Kako postati shiatsu praktičar od 12 sati
- Samopouzdanje i opstojnost ili kako preživjeti kolaps civilizacije u 13 sati i
- Predavanja Sveučilišta Olami Damanhur od 14.30 sati

Sajam glazbe i multimedije, subota  25. rujna
- Hohner harmonika – od francuske šansone do folka – predstavljanje asortimana Hohner harmonika od 11 do 11.45 sati
- Istanbul Mehmet & Paiste – od rocka do jazza – predstavljanje asortimana Istambul Mehmet i Paiste vrhunskih činela od 15 do 15.45 sati.

Nedjelja, 26. rujna
Od latina do orijenta! – predstavljanje asortimana Tycoon, Remo i Latin Percussion udaraljki od 11 – 11.45 sati
Izvlačenje dobitnika Euro-Unit nagradnog kviza u 15 sati. Nagrade: 

  1. IvanS gitara
  2. Kofer za trubu 
  3. Poklon paket Euro-Unita 

Radno vrijeme sajma je od 9.30 do 21 sat u subotu  i od 9.30 do 18 sati u nedjelju. Cijena cjelodnevne karte je 30 kuna, a za đake, studente i umirovljenike 15 kuna. Za noćni program mora se kupiti posebna karta!

foto galerija