Od 1. rujna prodaja vinskog grožđa u Sesvetama

Podružnica Tržnice Zagreb i ove godine organizira prodaju vinskog grožđa na sajmištu u Sesvetama. Sajam započinje 1. rujna i trajat će do kraja mjeseca.

Prodaja vinskog grožđa na sesvetskom sajmištu organizira se treću godinu. Prema riječima voditelja Sajmišta Sesvete, Zdenka Tolića, zahvaljujući preporukama izlagača sajam je postao prepoznatljiv među malim i velikim proizvođačima iz cijele Hrvatske. Ove godine očekuje se i ozbiljnija ponuda proizvođača i iz Slavonije.

Količine grožđa namijenjenog prodaji nisu ograničene kao niti broj prodavača. Međutim, prodavači moraju predočiti upisnik u proizvođače vinskog grožđa i rješenje područnog ureda o stavljanju ovogodišnje berbe u prodaju. Svakodnevno su na sajmu nazočni i predstavnici gospodarskog inspektorata s kojima podružnica ima iznimno dobru suradnju, kao i s djelatnicima Policijske postaje Sesvete. Dosad nije bilo ozbiljnih prekršaja te ih se ne očekuje niti ove godine.

Sajam će biti otvoren svakog dana od 7 do 19 sati. Cijena naknade za korištenje prostora za sezonsku prodaju grožđa određuje se prema količini, odnosno 10 lipa po kilogramu.

Zainteresirani vinari i vinogradari za ostale informacije mogu se izravno obratit voditelju Sajmišta Sesvete, Zdenku Toliću, na telefon 01/2011-331 ili mobitel 099/3112-993.
 
Podružnica Tržnice Zagreb