Počinje kupališna sezona na Jarunu

Podizanjem Plave zastave u petak 11. lipnja u 11 sati na otoku Trešnjevka, i službeno počinje kupališna sezona na Jarunu. Plava zastava - međunarodni standard za čiste, sigurne i dobro održavane plaže i prateće objekte na jarunskim plažama vijoriti će se sedmu godinu za redom.

Istodobno se obilježava i 5. godišnjica spasilačke službe te će cjelokupan događaj biti popraćen prigodnim programom.

Nakon podizanja Plave zastave, očekuje se nastup zbora „Lira“ i predstavljanje spasilačke službe uz izložbu fotografija autorice Ane Kunštek, prikaz spasilačkih vježbi i opreme te dijaprojekciju fotografija u zatvorenom šatoru.

Djeca će se moći zabaviti u edukativnim radionicama "Kodovi sigurnosti - Tko se boji vode još" i ekološkoj radionici, a za djecu starijih uzrasta (od 8 godina na dalje) organizirano je i natjecanje s čamcima. Predstaviti će se i instruktori Crvenog križa koji će prezentirati kako se obavlja osposobljavanje novih spasilaca.

Na svečano podizanje Plave zastave, zbog važnosti educiranja mladih naraštaja o čuvanju prirode i bioraznolikosti te poštivanja kodeksa sigurnosti u vodi, pozvani su učenici osnovnih škola Grada Zagreba.

Veselimo se Vašem dolasku!!
 
Podružnica Upravljanje sportskim objektima