Floraart od 26. do 31. svibnja na Bundeku

Bogat kulturno-zabavni program, niz stručnih predavanja, prezentacija te radionica na kojima će posjetitelji moći iskušati svoje umijeće u slaganju cvijeća i naučiti o njegovom uzgoju, dio su programa 45. međunarodne vrtne izložbe "Floraart" koja će se na prostoru zagrebačkog Bundeka održati od 26. do 31. svibnja.

Ovogodišnja izložba okupila je 148 izlagača iz Hrvatske i 15 iz Austrije, Belgije, Danske, Francuske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, SAD-a i Slovenije koji će se predstaviti na više od trideset hektara otvorenog i više od dvije tisuće četvornih metara zatvorenog prostora.

Građani će tijekom pet dana moći razgledati veliku izložbu ukrasnog bilja, rezanog cvijeća, opreme za uređenje vrtova i dječjih igrališta, raznog cvjećarskog pribora i alata, sredstava za prihranjivanje i zaštitu bilja, sjemenja, umjetnog cvijeća, ukrasne keramike i sličnog.

Za najmlađe su svaki dan u 11.00 i 18.00 sati predviđene predstave kazališta Smješko. Uređeno je i novo igralište na istočnom dijelu Bundeka, koje je prilagođeno i djeci s posebnim potrebama.

Tijekom izložbe održat će se stručna predavanja, prezentacije, kreativne radionice te zabavni program. Od posebnih događaja, održat će se i tradicionalno natjecanje "Hrvatskog KUP-a florista" i međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju cvijeća. Tijekom održavanja izložbe bit će predstavljeni i nagrađeni vrtovi.

Ove godine, po prvi put, na izložbi će biti predstavljen Hrvatski projekt "Lijepa naša Sava", kojemu je svrha zaštita i promocija rijeke Save.

Izložba će biti otvorena dan ranije, 25. svibnja u 19.30 sati, a od srijede do ponedjeljka može se razgledati od 9 do 21 sat. Ulaz na izložbu i ove je godine besplatan.

Više o izložbi može se saznati na web stranicama organizatora, podružnice Zrinjevac.