Najviša priznanja hrvatskim tvrtkama

Na 38. međunarodnom sajmu Medicina i tehnika i prvom sajmu dentalne medicine Dentex, koji su od 13. do 15. svibnja održani na Zagrebačkom velesajmu, najviša priznanja osvojile su hrvatske tvrtke.

Posebno priznanje za najvišu razinu ukupnog nastupa pripalo je zagrebačkoj tvrtci Medika, dok su priznanja za visoku razinu ukupnog nastupa dobile tvrtke Dental grupa iz Umaga, Meddix Dental iz Šibenika, Medical Intertade iz Svete Nedjelje, MTF iz Zagreba, S.C.A.T. Europe iz Osijeka, Panon Trade iz Rijeke te Sanitarija iz Zagreba. Od gostiju priznanja su u istoj kategoriji osvojili  Hereus Kuzler Hungary i Ivoclar Vivadent A.G. iz Lihtensteina.

Dodijeljeno je više pohvala i zahvalnica među kojima posebno mjesto ima zahvalnica Hrvatskoj komori dentalne medicine.

Hrvatska komora dentalne medicine  također je dodijelila priznanja suradnicima, suorganizatorima i poslovnim partnerima koji su nastupili ili pomogli nastup Komore na međunarodnom sajmu Dentex. Priznanja su dobile tvrtke Basler osiguranje Zagreb, Colgate Palmolive Adria, Degudent Dentsply, Erste Banka Erste Card Club, GC Europe, Heraeus Kultzer, Ivoclar Vivadent, Medical Intertrade, Medika, Pliva Hrvatska, Sanitaria Zagreb i Zagrebačka banka.

Podsjećamo, 38. međunarodni sajam medicine, laboratorijske i rehabilitacijske opreme i farmacije - Medicina i tehnika i Dentex, prvi sajam dentalne medicine, održani su u zajedničkoj organizaciji Zagrebačkog velesajma i Hrvatske komore dentalne medicine. Tijekom tri dana sajma predstavilo se 270 izlagača iz 29 zemalja, koji su na 9214 četvornih metara izložbenog prostora izložili najsuvremeniju medicinsku, farmaceutsku, analitičku opremu, ortopedska pomagala i opremu za rehabilitaciju.

Na sajmovima je održano i više stručnih skupova te susret osoba s miastenijom gravis. Posljednjeg dana sajma održano je i Osmo međunarodno natjecanje ekipa hitne medicinske pomoći CroRescue koje se u nedjelju nastavilo u Šibeniku. Prvog dana najbolja je bila ekipa Ustanove za hitnu medicinsku pomoć iz Zagreba. Također, održana je i pokazna vježba Hrvatske gorske službe spašavanje stanice Zagreb. Usprkos kiši prikazana je vježba spašavanja unesrećene osobe s visoke zgrade.

Danas završava i 4. kongres medicinskih sestara i medicinskih tehničara s međunarodnim sudjelovanjem, koji je održan u sklopu  sajma "Medicina i tehnika" u organizaciji Hrvatske udruge medicinskih sestara (HUMS). Kongres je u subotu otvorila predsjednica Udruge Brankica Rimac, zatim je pročitana poruka predsjednice Međunarodnog vijeća medicinskih sestara (ICN) Rosemary Bryant, a preko video zida sudionicima kongresa obratio se glavni izvršni tajnik Međunarodnog vijeća medicinskih sestara (ICN) David Benton.

Na kongresu su sudjelovale medicinske sestre iz cijele Hrvatske, mnogi gosti iz  zemalja regije,  Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država. Svrha kongresa je efikasna razmjena multikulturnih stajališta i pogleda na sestrinstvo, unaprjeđenje uloge i prakse medicinskih sestara u skladu s brojnim zahtjevima modernog društva.